Event location (1068)

Nationwide (4), Agder (53), Innlandet (157), Møre og Romsdal (61), Nordland (62), Oslo (74), Rogaland (95), Troms og Finnmark (33), Trøndelag (131), Vestfold og Telemark (87), Vestland (69), Viken (244)

Event type (313)

Named events (10), Activity (282), Charity event (1), Education (66), Automotive events (296), Show (18), Entertainment (153), Meeting (22)

Informasjon om EAC Bilhistorisk Senter som nå er under tak! - EAC Eiendom AS

January 01, 2021 @ 12:00 AM

Etter tusenvis av dugnadstimer er ildsjelene i ferd med å realisere et unikt bygg. Uten å nøle mener de at det vil gjøre Romerike en turistattraksjon rikere.

Helt siden 1988 har tanken om å samle de amerikanske bilene i et bilsenter kvernet i hodet til president Jack Tveter og de øvrige medlemmene i Eight Amcar Club (EAC). I fjor sommer startet byggingen, og nå er det unike senteret godt synlig i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

– Det ligger allerede en god porsjon dugnadsinnsats bak prosjektet. Også folk vi ikke kjenner, men som har en tilhørighet til bygda, kommer innom og spør om det er noe de kan hjelpe til med. Antallet som stiller på dugnad, varierer fra 15 til om lag 25, sier Tveter.

Gjenskaper bygate Første byggetrinn er på 4.300 kvadratmeter fordelt over to etasjer, pluss en hems. I underetasjen skal det gjenskape ei bygate kalt Studebaker Street etter et av bilmerkene klubben samler.

– Der vil det bli et gammeldags bilverksted med biler som skal restaureres, bensinstasjon med rampe, bilhoggeri og passende landskap. Vi skal gjenskape noe av tiden fra 40-, 50- og 60-tallet, sier Jack Tveter entusiastisk.

Ungdomsverksted I underetasjen blir det også avsatt vel 300 kvadratmeter til eget ungdomsverksted. – Vi har i to–tre år hatt sju gutter i 14–15 årsalderen hos oss gjennom et samarbeid med Lions i Sørum, fylkeskommunen og Nav. De har vært lei skolen og gjort en utrolig fin jobb her. Vi håper vi kan utvide avdelingen til å bli større og at noen av disse gutta kan drive senteret videre.

Presidenten legge ikke skjul på at ildsjelene snart trenger avløsning. – Vi har holdt på i snart 45 år, og på den tiden er de fleste av oss blitt 45 år eldre. Vi håper at gutta jeg nevner kan overta rattet i en tid da det snart ikke lenger finnes bremsebånd og bremsepumper på bilene. Nå går bilene på automat og kan kjøre som en radiobil

«Diner» og bibliotek I første etasje blir det bilutstilling, restaurant, eller «diner», som amcarfolket helst sier, samt bibliotek. I andre etasje, eller hemsen, blir det møterom og kontorer.

– Det gamle huset vårt blir stående som en integrert del av det bilhistoriske senteret. Det er her sjela ligger, sier Jack Tveter.

Det bilhistoriske senteret er kostnadsberegnet til 35 millioner kroner. Ved hjelp av utstrakt dugnadshjelp håper man å komme ned til 20 millioner kroner. Målet er åpning av senteret med 150–160 biler i løpet av året.

– Vi har lenge håpet på åpning i juni eller juli. Det kan fortsatt være mulig, men prosjektet er veldig arbeidskrevende og vi gjør mye for å holde kostnadene nede. Da går tiden fort, så vi nøyer oss fortsatt med å si at vi skal åpne i løpet av året.

– Unik samling Når dagen kommer, mener Jack Tveter at Romerike vil være en turistattraksjon rikere. – I dag stopper folk stort sett bare for å se Eidsvollsbygningen. Romerike har mye mer å by på, og det bilhistoriske senteret vil også bidra til å sette regionen på kartet. Vi har hentet biler gjennom seks år og råder i dag over 426 biler med merker som ikke havnet innenfor folden til General Motors og Ford. Vi sitter med en samling vi er alene med på verdensbasis. Blir verden normal igjen, bør dette bygget få turistene til å stoppe, sier Jack Tveter.

– Hva med neste byggetrinn? – Det blir en forlengelse av bygget for å få plass til enda flere biler, men det er satt på vent, sier amcar-presidenten.

Fakta Eight Amcars Club ble stiftet i 1977 for å ta vare på åtte amerikanske merker som tapte kampen mot de store.

I dag er det ni merker: Soto, Kaiser, Frazer, Henry J, Hudson, Nash, Packard, Studebaker og Willys. Siden 1988 har ildsjelene jobbet for å lage et bilhistorisk senter i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

Senteret skal stå ferdig i løpet av året.

MEDLEMSKAP i AMCAR FRA 495,- for medlemmer i tilsluttede klubber!!.

January 01, 2021 @ 12:00 AM

AMCAR verdsetter alle bilhobby klubber som er tilsluttet oss. Vi er sammen for norsk bilhobby!

Medlemmer av våre tilsluttede klubber får nå en unik rabatt for på medlemskap i AMCAR. Konkret får man 300,- kroner direkte rabatt ved innmeldingen på amcar.no.

Alt du må gjøre er å huke av for 300,- rabatt og velge hvilken tilsluttet klubb du hører til ved innmelding. AMCAR er avhengig av økt medlemsoppslutning fra hele den norske bilhobbyen for å ytterligere forsterke våre kapasiteter i arbeidet for norsk bilhobby.

http://amcar.no/klubber/landsdekkende-klubber

http://amcar.no/klubber/lokalklubber

Hyggelig medlemsvekst for AMCAR nå – vi har plass til mange flere! Bli medlem!!

January 14, 2021 @ 12:00 AM

I kjølevannet av Regjeringens fremleggelse av ny klimaplan 2021-30 fredag 07. januar og AMCARs påfølgende engasjement i saken har innmeldingene økt.

De politiske kreftene som ønsker privatbilismen til livs her til lands har aldri vært flere eller sterkere. AMCAR mener utvikling bør skje naturlig via positive insentiver og vår konstante evne til innovasjon og forbedring. Ikke via forbud og påbud som tres nedover ørene på oss eller urimelig beskatning av et helt nødvendig redskap som bilen i dag er for veldig mange nordmenn. Gårsdagens debatt på NRK illustrerer hvor viktig det er å konfrontere politikerne med konsekvensene av det vi mener er naiv og billig symbolpolitikk. Nullutslippsoner i Oslo og Bergen, forbud mot salg av ICE-biler i 2025 og bensin til 22 kroner literen vil ha tilnærmet null effekt på verdens klimagassutslipp. Tiltakene vil derimot gjøre hverdagen til 2,7 millioner norske bilister betydelig mer utfordrende.

Verdens mest miljøvennlige bilister – nordmenn - fortjener bedre enn å bli møtt med politikere som vil utelukke oss å fortelle at vår adferd er uønsket. AMCAR kommer ikke til å sitte stille å se på at norske bilisters rettigheter blir rasert. Vi varslet før nyttår en offensiv mot bilfiendtlig politikk i Norge og det skal vi følge opp og levere på. Medlemsveksten den siste uka er et kjærkomment tilskudd men AMCAR har plass til mange flere! Derfor oppfordrer vi nå alle til å ta del i en rekruteringsdugnad for AMCAR. Har du en kompis, bror, onkel ja til og med bestemor som er avhengig av bilen så sørg for at de melder seg inn hos oss! For de fleste sparer medlemskontigenten seg inn flere ganger med våre ledende medlemsfordeler som nå inkluderer ubegrenset veihjelp uten egenandel. Vi ønsker å bli enda mer slagkraftig og flere medlemmer er nøkkelen!

Støtt AMCARs arbeid – bli medlem!

Wik's Bilopphuggeri på Vikhammer skal avvikles

February 01, 2021 @ 12:00 AM

Wik's Bilopphuggeri skal avvikles. I denne forbindelse skal det startes en prosess med å rydde området.

For kjøp eller info, ring Sten Cato Nordsæther på 922 09 334, eller Svein Wik på tlf 938 29 066

Masse deler til eldre lastebiler fra 40-50-60 og 70 tallet selges. Det meste skal bort.

Har du noe til vår samling? Hilsen museene på Hunderfossen

February 03, 2021 @ 12:00 AM

Norsk Vegmuseum
Hunderfoss vei 757, 2625 Fåberg

Norsk vegmuseum samler inn og tar vare på gjenstander, foto, film og arkivmateriale knyttet til vegbygging og veghistorie, fjellsprenging/tunnelhistorie og kjøretøyhistorie. Vi jobber også med temaer relatert til livet langs våre veger, slik som bensinstasjonshistorie og campingplasser/bilferie.

Gjenstandssamlingen inneholder i dag om lag 20.000 objekter, og museet har ca. 60.000 fotografier, i tillegg til store mengder film og arkivmateriale. Norsk vegmuseum jobber kontinuerlig med å styrke sine samlinger.

Dersom du har gjenstander eller annet materiale du ønsker å gi i gave til Norsk vegmuseum, vil alle henvendelser bli behandlet av samlingsforvaltningskomiteen. Dette sikrer at vi ikke tar inn ting vi allerede har fra før, og at vi har kapasitet og ressurser til å ivareta nye tilskudd på best mulig måte. Merk at ikke alle gjenstander er utstilte, de fleste ligger i våre magasiner. Det er likevel et mål for oss å gjøre flest mulig gjenstander og bilder tilgjengelige på digitaltmuseum.no

Ved å donere til Norsk vegmuseums samling sikres både objekt og dets historie for ettertiden, og formidling, enten ved å stille ut eller gjøre informasjon om objektet tilgjengelig digitalt, gjør historien tilgjengelig for alle. Samlingsforvaltningskomiteen bruker normalt 2-3 uker på behandling av tilbud, og alle henvendelser blir besvart.

I helt spesielle tilfeller kan museet vurdere kjøp av gjenstander. Tilbud om gaver kan også bli vurdert som formidlings/bruksgjenstander, og vil typisk bli plassert i bygg og lokasjoner som er åpen for publikum, slik som fjellsprengningsmuseet, smia, bensinstasjonen eller Engerodden skysstasjon. Dette gjøres etter avtale med giver.

Alle henvendelser om gjenstander og annet til samlingen skal skje til Inntak.nvm@vegvesen.no

Vi takker for alle henvendelser!

AVLYST - Vintertreff Trandum, mar/2021 - Historiske Militære Kjøretøyers Forening - AVLYST

March 12, 2021 @ 12:00 AM

Vårt tradisjonelle vintertreff på Trandum er avlyst i år. Ingen kjøretillatelse og covidsituasjonen er forklaringen.

Kjøretur i Moss, mar/2021 - Mossemoppa

March 17, 2021 @ 5:00 PM

Aktivitetsplan for Mossemoppa 2021 Med bakgrunn i den aktuelle situasjonen med pandemi og usikkerhet rundt dette er det kun lagt opp til aktiviteter utendørs for 2021. Styret vil vurdere situasjonen utover året slik at vi kan få avholdt generalforsamling. Håpet er også innendørsaktiviteter til høst/vinter 21/22. Tidspunkt for planlagte aktiviteter er kl. 18.00. (unntak i mars) Frammøte om ikke annet er fastsatt MOMFs lokaler i Vogtsgt.11, 1532 Moss 17.mars Kjøretur med mopper og annet moro, fremmøte kl. 17.00

Veteranskutertreff Haltdalen, apr/2021 - NMK Gaula Motorsport/Haltdalen Motorsportsenter

March 20, 2021 @ 10:00 AM

NORGES STØRSTE VETERANTREFF FOR SNØSCOOTER? 🏁😄

Vi tror ihvertfall vi ligger rimelig høyt på lista med fjorårets suksess der vi var over 50 veteranskutere🤩 Så nå ønsker vi for 4. år på rad velkommen til veteranskutertreff i Haltdalen!

Påmelding fra 10:00-11:00. Påmeldingsavgift 200,- per deltaker. Fri inngang for tilskuere. Det vil bli kåring av Best in show - her spiller antrekk, opptreden, skuter mm. inn på bedømmelsen.

I år som i fjor får vi et forrykende show med dragrace. Klassene vi kjører er 1 sylinder og 2 sylinder🏁. Påmelding ved innsjekk.

Det blir rebusløp ute i offroadløypa med forskjellinge oppgaver for hele familien. Påmelding ved innsjekk.

Det blir kiosksalg, grill og bålkaffe.🌭🍔☕ Har du en klassiker som ikke er veteran enda, er du selvfølgelig også hjertelig velkommen til å delta på arrangementet. Børst støvet av maskinene, finn fram grilldressen og sett snuten mot Haltdalen lørdan 20.mars!

Dette blir moro!

Mjøsa Rundt! Minnesund, apr/2021 - Marianne Angelica Femåførr Husum og Steinar Helgesen

April 01, 2021 @ 12:00 PM

Sverige er nok stengt i år også, så da tar vi en liten vri😅 Mjøsa rundt! 🍻 Husk antibac!

Avreise Cirkle K Minnesund klokka 12:00! Kjører Hamar sia og oppover. Klokkeslett etter dette finner vi ut ettervært, hvis du planlegg alt så er du ikke på fylla!🤘🍻🤘

Stoppesteder sålangt: -Hamar (vikingskipet?) -Brumunddal (parkerings huset?) -Lillehammer (Parkeringa ved Macdonalds) -Biri (travbana eller bensinstasjon?) -Gjøvik (Trailer parkeringa som ifjord)

Husk antibac! Blir sikkert mer stopp med tanke på null partyblære på folk 🤷🏻‍♀️🤣 Så spontan stopp kan skje! Marianne må ofte tisse!! Steinar må tisse oftest!!! Men Håkon er værst!!!!

Del og inviter 😎🤟🏻🍻 Hva skulle huske? Husk også å bruke det! 1 meter imellom alle som er me! Ikke samles i store grupper! Vell møtt! Skål!

# 10 Påsketreffet, Haugesund apr/2021 - After Dark Van & Truck - med forbehold

April 02, 2021 @ 12:30 PM

Velkommen til Påsketreff i Haugesund. I år er det 10 gang arr er. Fjorårets arr måtte avlyses. Vi slipper deltagere inn fra ca 12:15 Cruisingen blir kl 15:00, går da samme Trasé som tidligere år..., en runde gjennom byen, ut til Karmøy, Visnes v/.frihetsgudinnen. Pit stop på McD på Oasen på returen..Pokaler / plakett >> Coolest Car - Best car - Longest Distance - Coolest MC- , Best MC, Nykommer - Ungdoms kjøretøy, Beste antrekk / kjøretøy ( stil) Prosjekt kjøretøy..Velkommen til alle typer kjøretøyer, eks. ; MC, veteran, EU, Asiatisk , amerikansk...entusiast mm.

Ta kontakt med arrangørklubben for mer informasjon, også om covid 19. E-Mail : arsolv@online.no Mobtlf ; 047 918 03 338

# 3 Autopia Expo Stavanger, apr/2021 - Autopia Expo

April 09, 2021 @ 11:30 AM

View all dates for this event

Vestlandets største motormesse, som var en suksess i 2019, er på plass i 2021.

'

AGM Week, feb/2021 - Alf Graarud Motor AS - Sarpsborg

April 12, 2021 @ 10:00 AM

Hold av 12-17. april for da arrangerer vi som tidligere år AGM Week med prøvekjøringer, mange nyheter og gode tilbud i butikken vår på Borgenhaugen, Sarpsborg. Vi legger ut mer informasjon om arrangementet, fullstendige åpningstider og hvilke modeller som blir tilgjengelig for prøvekjøring, når det nærmer seg. Følg med på Facebook og vårt nyhetsbrev.

Kjøretur i Moss, apr/2021 - Mossemoppa

April 14, 2021 @ 6:00 PM

Aktivitetsplan for Mossemoppa 2021 Med bakgrunn i den aktuelle situasjonen med pandemi og usikkerhet rundt dette er det kun lagt opp til aktiviteter utendørs for 2021. Styret vil vurdere situasjonen utover året slik at vi kan få avholdt generalforsamling. Håpet er også innendørsaktiviteter til høst/vinter 21/22. Tidspunkt for planlagte aktiviteter er kl. 18.00. (unntak i mars) Frammøte om ikke annet er fastsatt MOMFs lokaler i Vogtsgt.11, 1532 Moss 14. april Kjøretur med mopper og annet moro, fremmøte kl. 18.00

Hokksund Sprinten Hokksund, apr/2021 - KNA Drammen

April 15, 2021 @ 12:00 AM

OBS:

  • Se arrangørens hjemmeside for oppmøtested, program og nøyaktige tidspunkter.

Fra Rally Monte Carlo Historic 2020, apr/2021 - Terje og Otto forteller - Soon Automobil Club - UTSATT

April 15, 2021 @ 7:00 PM

Terje Baardseth og Otto Backe kjører også i år Rally Monte Carlo Historic. 15. april 2021 kommer de og forteller fra årets Rally. Dette møte er verdt å få med seg.

Oppmøte: Porsche Center Son, Brevikbråteveien 33, 1555 Son

# 2 - Street Food Norway i Hamar, apr/2021 - Street Food Norway

April 16, 2021 @ 12:00 PM

View all dates for this event

Mer informasjon kommer snart

Driveout sesongåpning Oslo, apr/2021 - Trackday.no

April 16, 2021 @ 1:00 PM

Driveout er kjøreopplevelser som foregår på landeveien der du får god tid til å nyte din drømmebil. Sett deg bak rattet, trykk på startknappen og nyt en uforglemmelig kjøretur med en rå sportsbil! Før kjøring går deltageren gjennom innsjekk og en spennende briefing om bilen. Opplevelsen kan også gjennomføres med en profesjonell instruktør som sjåfør der du sitter på som passasjer. Perfekt for bilinteresserte barn, eller for deg som ikke selv har førerkort. Etter kjøring kan deltageren ta bilde av seg selv og bilen.

Program 13.00 Driveout starter

19.00 Driveout avsluttes

Priser Vi har kjøring med norges råeste utvalg drømmebiler i 3 prisklasser, og du kan velge kjørelengde på din kjøretur. Pris fra 995,-

Dette er et arrangement for de som ønsker å kjøre eller sitte på med våre sportsbiler.

Vi sees! Sted Oslo (Oslo)

Testdrive Gardermoen, apr/2021 - Trackday.no

April 17, 2021 @ 10:00 AM

Trackday.no ønsker velkommen til ferdighetskjøring på Gardermoen Raceway!

På lukket område kan du kan teste din bil på en 800 meter lang rettstrekning og en ca. 1000 meter lang bane. Dette gir deg mulighet til å prøve akselerasjon rett frem alene eller mot andre biler. I tillegg kan du trene opp dine kjøreferdigheter rundt banen. Dette er en optimal arena for deg som vil teste bilens oppsett og prestanda. Kjøringen er kun åpen for gateregistrerte biler, og er et prisgunstig tilbud i forhold til banekjøring på racerbane.

Dette er et lærerikt og hyggelig kjøreevent der du kan utfolde deg og ha det gøy med bilen sammen med familie, venner eller likesinnede i trygge og lovlige omgivelser.

NB! Har du ikke egen bil kan du booke en Testdrive med en av våre fantastiske sportsbiler!

Program for kjøring med egen bil 09.00 Portene åpnes 09.30 Innsjekk og påmelding starter 10.00 - 18.00 Kjøretrening registrerte biler 19.00 Portene stenger Mrk. Endringer i programmet kan forekomme.

Priser Kjøring en dag kr 695,- for ikke medlemmer Kjøring en dag kr 500,- for TDC medlemmer Ingen drop-in gebyr Ekstra sjåfør gratis Passasjer gratis Inngang/publikum gratis

Vi tar både kort og kontant betaling.

Bedrift Trackday.no kan være en spennende arena der du får markedsført din bedrift! Ta kontakt hvis du er interessert i et kommersielt konsept på våre banedager og kjøreeventer: post@trackday.no

Generell info Trackday.no er tuftet på et ønske om å kunne samle likesinnede bilentusiaster på tvers av bilmerke, til banekjøringsarrangementer i en voksen og sikker ramme. Vi har som målsetning å tiltrekke oss så vel erfarne som nybegynnere i ett inkluderende fellesskap, der fokus er lagt på utvikling av individuelle ferdigheter, trivsel og sosialt samkvem.

På våre treff er kjørekutymen raske runder med fokus på idealspor. Vi tillater ikke sladding eller drifting. Kjøring på våre eventer er for registrerte kjøretøyer under vårt normale reglement basert på kjøretrening og ferdighetskjøring der veitrafikkloven gjelder.

NB! Prøveskilt Kjøring med prøveskilt er tillatt såfremt kjøreseddel med kjøring på lokasjon er utfylt, samt at det må fremvises gyldig godkjenning fra forsikringsselskap på at forsikringen gjelder kjøring den aktuelle dagen.

Sikkerhet Kjøretøy som deltar må være forsikret. Kjøretøy skal være tømt for alle løse gjenstander. Godkjent sikkerhetsbelte skal benyttes. Vi anbefaler gode kjøresko, hansker, kjøredress og hjelm. Kabrioleter kan kjøre med taket nede, vi anbefaler dog at dette er lukket. Kjøretøy skal være i forskriftsmessig stand. Husk kontroller spesielt bremser/bremsevæske og dekk før kjøring. Arrangøren forbeholder seg retten til å nekte kjøretøy/fører som er opplagt uskikket for banekjøring deltagelse.

Vi sees!

We recommend: