MEDLEMSKAP i AMCAR FRA 495,- for medlemmer i tilsluttede klubber!!

januar 01, 2021 @ 00:00 Inntil april 30, 2021 @ 00:00

AMCAR verdsetter alle bilhobby klubber som er tilsluttet oss. Vi er sammen for norsk bilhobby!

Medlemmer av våre tilsluttede klubber får nå en unik rabatt for på medlemskap i AMCAR. Konkret får man 300,- kroner direkte rabatt ved innmeldingen på amcar.no.

Alt du må gjøre er å huke av for 300,- rabatt og velge hvilken tilsluttet klubb du hører til ved innmelding. AMCAR er avhengig av økt medlemsoppslutning fra hele den norske bilhobbyen for å ytterligere forsterke våre kapasiteter i arbeidet for norsk bilhobby.

http://amcar.no/klubber/landsdekkende-klubber

http://amcar.no/klubber/lokalklubber

Nytt opplag av boken «Full Kontroll» Kjøp NÅ! - NMCU

mars 01, 2021 @ 19:00 Inntil mai 01, 2021 @ 22:00

Vi har nettopp fått inn et nytt opplag av boken «Full Kontroll». Deler av opplaget er distribuert til våre kretser, noen ordre fra trafikkskoler og andre er også sendt, men vi regner med å ha bøker på lager for rask levering utover våren. Boken kan kjøpes her.

«Full Kontroll» brukes av kjøreskoler, arrangører av førerutviklingskurs og andre som er opptatt av trafikksikkerhet, kjøreteknikk og trafikal kompetanse på MC.

Kjør motorsykkel og unngå smitte på en sikker måte! Hilsen NMCU

mars 28, 2021 @ 00:00 Inntil mai 02, 2021 @ 00:00

Hver dag repeteres det samme budskapet om at unødvendige reiser skal unngås som følge av Covid 19-pandemien. Om man må reise bør man unngå å reise kollektivt så langt det er mulig, for å redusere antall møtepunkter.

Da er motorsykkelen et utmerket alternativ, noe mange synes å ha oppdaget. Norsk Motorcykkel Union (NMCU) oppfordrer motorsyklister og andre trafikanter til vise hensyn, uansett hvor mange hjul man ferdes på – alle ønsker å komme trygt hjem til de vi er glad i.

Din kjørestil er viktig!

– Hold god avstand til andre trafikanter og skap deg handlingsrom. Kjør litt til venstre for midten i din kjørebane, det er tillatt å ta plassen og du synes bedre. Len deg aldri over i motsatt kjørebane. Ha handlingsberedskap – slik at du stanse med god margin om noe uventet skulle skje.

– Gå ut fra at ingen ser deg, og legg opp kjøringen ut fra det. Ikke stol på andre i trafikken enn deg selv – du er selv den viktigste faktoren for å kjøre sikkert.

– Kjør aldri forbi i et kryss eller ved tilsluttende veier, da biler kan svinge ut eller gjøre en venstresving foran deg. De fleste ulykker som involverer andre trafikanter skjer i kryss.

– Hastigheten du holder er avgjørende. I mange ulykker har for høy hastighet bidratt til ulykken. Jo raskere du kjører, dess lengre blir din reaksjons- og bremstestrekning.

– Tilpass fart og kjørestil etter vegmiljø, øvrig trafikk og fartsgrensen på stedet. På våren er det mye grus og asfalthull før veiene blir feiet og reparert etter vinteren. En motorsyklist kan aldri ta seg friheten til å ta en sjanse.

– Kjør aldri utover dine egne begrensninger og ikke føl gruppepress når du kjører med andre. Det viktigste er turen og å komme fram, ikke å være først.

Ta vare på deg selv og sykkelen!

– Vedlikehold sykkelen din – sjekk dekk, bremser og lys før du starter sesongen.

– Ta lappen før du begynner å kjøre MC. Statistikken viser at flere av de som dør i MC-ulykker ikke har førerkort for MC og de fleste av disse eier ikke engang en motorsykkel. Ikke lån bort din MC til hvem som helst.

– Kjør aldri under påvirkning av alkohol eller dop. Det er en selvfølge, men det er en kjensgjerning at flere som dør i MC-ulykker er påvirket.

– Bruk hjelm og godkjent kjøreantrekk. Bruk ryggskinne. Ta aldri for gitt at du synes uansett hva du har på deg. Hjelp dine medtrafikanter ved å gjøre deg så synlig som mulig.

Øvelse gjør mester!

– Flere studier viser at mange motorsyklister har praktisert dårlig bremseteknikk i forbindelse med ulykker. Velg gjerne en MC med ABS-bremser og tren på bremseteknikk for å kunne håndtere motorsykkelen ved panikkbremsing.

– Det er en kjensgjerning at flere av singelulykkene skjer i sving, noe som kan tyde på at man mangler trening. Det er mange som arrangerer førerutviklingskurs i korona-sikker form. Meld deg på kurs for instruksjon og trening. Da kan du kjøre med større trygghet – og det blir morsommere å kjøre.

– Det er ikke farlig å kjøre MC, men det forutsetter at motorsyklister og andre trafikanter følger spillereglene og opptrer korrekt i trafikken.

Digital båtmesse, apr/2021 - Båtmessen.no

april 09, 2021 @ 12:00 Inntil april 25, 2021 @ 16:00

Velkommen til Norges første digitale båtmesse 9. april kl. 12:00 og helt frem til 25. april!

På Båtmessen.no finner du gode messetilbud på båt, utstyr og tjenester, du kan chatte med utstillerne og finner inspirasjons- og nytteartikler, samt messens egen podcast! Du kan også bli med på konkurranse og vinne en båt!

Velkommen til Båtmessen.no 9. april for å starte årets båtsesong! Båtmessen.no arrangeres av Finn.no og Norboat, i samarbeid med Båtens Verden og eDialog24.

Ny gladnyhet fra AMCAR! Motorsportforskriften endres endelig! Bli medlem!

april 12, 2021 @ 00:00 Inntil mai 30, 2021 @ 00:00

I dag (11.04.2021) kom meldingen fra Samferdselsdepartementet om at Motorsportforskriften endres.

– Motorsporten er i utvikling, og en tilpasning av regelverket til dagens behov er lenge blitt etterspurt. Derfor legger vi nå til rette for at flere aktører skal kunne drive med motorsport på lukket bane, og vi åpner for at det skal kunne kjøres i høyere fart enn lovens fartsgrenser ved trening til konkurranse og såkalte "banedager". Samtidig må sporten fortsatt foregå i trygge rammer. Derfor vil vi stille krav om sikkerhetsregler som arrangører skal følge, og om at kurstilbydere har den kunnskapen og erfaringen som må til for at deltakernes sikkerhet ivaretas, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Bakgrunnen er at det de senere årene har kommet ønsker om endringer for å bedre tilpasse regelverket til dagens behov. Blant annet har det vært et ønske om at det åpnes for at flere aktører kan drive med motorsport på lukket bane. Det er i dag kun to forbund med tilknyttede klubber som kan organisere og tilby motorsport i Norge.

– En slik begrensning gjør det vanskelig for mange som vil drive med motorsport, men som ikke finner sin plass i disse to forbundene til å utøve det de ønsker. Derfor vil vi åpne for at klubber tilknyttet andre motorsportforbund også skal kunne organisere trenings- og konkurransekjøring på avsperret område, sier Hareide.

Amcar mener dette betyr at Norge får en motorsport som er mer åpen og inkluderende - av utøvere, for utøvere.

Det betyr videre at flere får muligheten for å kunne drive med kjøretøyaktiviteter i organiserte former, som igjen betyr at vi kan flytte mer av de uønskede aktivitet fra vei til lukkede områder. Det er igjen bra for trafikksikkerheten.

AMCAR har sett frem til denne dagen, og vil takke Samferdselsdepartementet og regjeringen for en klok beslutning. Ikke minst vil vi takke alle som har engasjert seg i saken, spesielt Frp som har vært en pådriver både i og utenfor regjering.

For dem, for AMCAR, for NAF, for Trackday.no og alle de andre som har engasjert seg for denne endringen i snart 10 år - dette er et bevis på at det nytter å engasjere seg!

En annen viktig endring er at ferdighetskjøring med registrerte biler på lukket område nå også får fritak for fartsgrense. Dette har det vært viktig å få endret, slik at også slik organisert kjøring kan gjøres lovlig og etter et gjeldende regelverk

.

AMCAR vil om litt gå ut med en invitasjon til våre klubber og andre interesserte med det formål å etablere et forbund som ivaretar interessene for aktivitet med bil på bane og lukket område. Et forbund der det skal være plass til alle som bidrar til at aktiviteter med kjøretøy og motorsport på bane og lukkede områder kan skje.

– Nå vil vi åpne opp slik at dette også blir lovlig under blant annet førerutviklingskurs og banedager, der formålet primært er fornøyelse og ønske om å teste seg selv og kjøretøyet. Samtidig er vi opptatt av å ivareta sikkerheten. Derfor vil vi blant annet stille krav om at forbundene vedtar et sikkerhetsreglement, og krav om at tilbydere av kurs- og opplæringskjøring har tilfredsstillende kunnskap og erfaring, sier Hareide. AMCAR kan også legge til at det og vil stilles krav om en forsikringsordning.

Dette er noe AMCAR har jobbet mot i mange år, blant annet sammen med NAF. Men mange andre har engasjert seg og. Vi vil trekke frem Alexander Mørk hos Trackday.no og Amcar-medlem Morten Authen har hatt et sterkt engasjement sammen med Frp med Tor Andre Johnsen i spissen.

Drop in - Lisensierte biler Rudskogen, apr/2021 - Rudskogen Motorsenter

april 23, 2021 @ 09:00 Inntil april 23, 2021 @ 19:00

Rakkestad Kommune har gitt oss tillatelse til drop in ("kjøp av billett i luka") og kjør. KUN lisensierte biler. Teknisk kontroll fra 09:00 - Åpne lisensierte biler = Shortcar, Radical, Basic, Seven - Lukkede lisensierte 1 = GT3, GT4, GT5, Historiske - Lukkede lisensierte 2 = GT+, GT1, GT2

Minimum 5 meter mellom biler i depot. Færrest mulig personer pr bil / team. Depot deles inn i 2 soner. Restauranten er stengt.

# 1 - Food Trucks Time i Gjøvik, apr/2021 - Street Food Norway/Tour de Food

april 23, 2021 @ 12:00 Inntil april 23, 2021 @ 20:00

📣 Endelig kan vi avsløre årets store happening 📣 Og invitere dere til 🏫 byens Food Truck Time

Gjennom tre hele dager kan du la smak - og luktesans bli fristet av nye 🍔 🍱 og spennende retter 🍝🍩 fra mange av 🔝de beste matvognene i Norge ❤️

👉 Har du en Food Truck/Trailer? Vil du være med?

Fyll ut skjemaet: http://www.streetfoodnorway.eu/

👉 Vi vil gjøre byen levende for både familien og vennegjengen, og vil derfor fylle plassen:

🎶 🔊 med herlig musikk 🔊 🎶 🌞 🌴 avslapningmuligheter 🌴 🌞

👉 På grunn av coronavirus tar vi i bruk tiltakene som er anbefalt av myndighetene.

👉 Håper å se Jernbanetorget i Gjøvik fylt med folk i god stemning 😎, god atmosfære 😍 og mette av all slags mat fra alle verdens kroker 🍟 🍲 🍔 🍱 🍝 🍩 🍕

AVLYST - Ulvenmarkedet apr/2021 - Os Skysslag - AVLYST

april 24, 2021 @ 07:00 Inntil april 24, 2021 @ 17:00

Veteran- og delemarked for Vestlandet.

Bil, MC og traktor, og annet. Finbilparkering. Gratis salgsplasser og gratis for publikum. Innkjøring for selgere fra kl. 18 00 fredag 23. april.

HUSK BRANNSLUKNINGSAPPARAT!

Kontakt: Os Skysslag, mobil 415 52 100

Ise Swap Meet, apr/2021 - Guttorm Frisell/Ise Sportsklubb

april 24, 2021 @ 08:00 Inntil april 24, 2021 @ 14:00

Dette er et rent hobbytreff for amatører med gratis adgang og gratis salgsplasser. Bytting, kjøp og salg av bildeler og MC deler, samt verktøy og andre garasje greier. Her kan du selge deler som er blitt til overs fra ditt prosjekt eller finne ting du har jakta på. Ise SK åpner kiosken kl. 08.00. Her blir det salg av pølser, vafler, kaffe, brus osv. Hvis du ønsker å overnatte i bilen fra fredag til lørdag er dette mulig på eget ansvar etter avtale med Kjell, krolu@online.no Deler til gammel MC og moped, europeiske biler, Ford, GM, Mopar osv kommer for salg og sikkert mye annet. Ingen forhåndsbestilling, først til mølla osv. Husk brannslukker hvis du skal selge. Toaletter er tilgjengelig. For info kontakt Kjell, krolu@online.no eller Guttorm, guttofri@online.no

Autoslalom Voss, apr/2021 - Hordaland Motorsport/NAF Motorsport Voss

april 24, 2021 @ 08:00 Inntil april 24, 2021 @ 15:00

Løpene er tellende i årets Vest Cup. Vest Cup består av totalt 8 løp i år, der inntil 6 løp er tellende - se terminlisten på www.autoslalom.no

Vårtur til Østfold, apr/2021 - Norsk Sportsvogn Klubb

april 24, 2021 @ 09:00 Inntil april 25, 2021 @ 12:00

Inspirert av Østfold-rockeren, Henning Kvitnes, sin låt med samme navn, hvor refrenget lyder:

På vesthimmelen henger det en stjerne som hver kveld blir tent på ny Ta meg med ned til sør i Østfold hvor himmelen alltid var så blå Ta meg med ned til sør på grensen bare ta meg med nå…

Så herved er du invitert! Lørdag 24. til søndag 25. april. Østfold er lite, og domineres transportmessig av to motorveier, E6 og E18, så andre veier er lett å overse. Men med veien som mål, skjuler Østfold mange asfalterte perler. De skal vi oppdage nå. Vi starter fra Tyrigrava lørdag morgen klokka 9, og kjører litt på kryss og tvers i sørøstlig retning gjennom indre Østfold. Til vi kommer til Ørje sluser. Her ligger Ørje Brug, et tresliperi fra siste halvdel av 1800-tallet. I dag med ett av Norges mest attraktive dampbåtmiljøer.

Haldenvassdragets Kanalmuseum ligger her, et senter for opplevelser, aktiviteter og informasjon om Haldenvassdraget og Haldenkanalen. Her ligger også Galleri Ørje Brug, som har utstillinger med lokale og nasjonale kunstnere i sommermånedene. Ørje Brugs Venneforening byr oss på en enkel og god lunsj, mens vi tar oss tid til å møte lokalkulturen, eller bare spasere litt rundt i pittoreske omgivelser, mens vi møter Våren.

Herfra setter vi kursen mot kysten og Larkollen. Støtvig Hotel tok imot sine første gjester allerede i 1900, og var i mer enn hundre år et av Oslofjordens mest særpregede og anerkjente badehoteller. I 2011 ble det gamle hotellet revet, og i årene deretter har det blitt bygget et nytt og moderne hotell på eksakt samme tomt som det opprinnelige.

Her er mye av den unike «fjordhotell-langs-Oslofjorden-følelsen beholdt, men foredlet med litt av atmosfæren fra Hamptons og New England, på østkysten av USA. Et hotell ulikt alle kjedehotellene landet vårt er fullt av – skapt for gode opplevelser. Stedet er kjent for sin særpregede atmosfære og gode mat. Og kan dessuten by på spa, bowling, og mer til. Vi legger opp til vår tradisjonelle After-Drive i baren, før den like tradisjonelle 3-retters middagen…

Turen er nå fullbooket. Men du kan stå på venteliste, og evt få plass om noen skulle trekke seg.

Hall of Stance Skien, apr/2021 - Hall of Stance

april 24, 2021 @ 10:00 Inntil april 24, 2021 @ 15:00

Vi er allerede i gang med å planlegge Hall of Stance 2021. I sammenheng med dette har vi gått gjennom alt som har med vårt arrangement å gjøre så vi er sikre på at vi leverer det beste av det beste og i den forbindelse har vi valgt å bryte med noen av våre tidligere samarbeidspartnere av forskjellige grunner. Men vi gleder oss til å presentere de nye i tiden fremover!

At 2020 sesongen skulle bli som dette var det ingen som kunne se for seg. Det har vært mye skuffelser og frustrasjon i denne pandemien, men vi er desto mer gira og dedikert for 2021 sesongen!

Vår første nye samarbeidspartner er Powertune Vestfold

Vi takker for tilliten å ser frem imot godt samarbeid å en lysere bil sesong i 2021!

Dette nedenfor var opplegget for i år og kan bli forandret:

Dette er et rusfritt arrangement! Her har vi 3000 kvm som vi skal fylle med utstillere! Det vil også være stander, mat servering og stor premiering.

Det vil bli mulighet for forhånds reservere for de som ønsker å sikre seg en plass i hallen, disse vil da få slippe inn før de andre. Når hallen blir full, vil utstillingen fortsette på uteområdet.

Pris for utstilling er 150kr. Dagen er satt opp slik: 09:00 - 10:00 - Inn slipp for forhånds reservasjoner 10:00 - 11:00 - Inn slipp for resterende 11:00 - 16:30 - Åpner for publikum 16:00 - 16:30 - Premiering, arrangementet avsluttes

Det vil bli premiert i følgende 15 kategorier : ( Alle premier vil være av både pokal + premie )

Hall of Stance #1 Peoples choice Beste Bagged + RunnerUP Beste Static + RunnerUP Beste Show Beste Modifisert Beste amcar Beste Daily Beste Classic Beste Interiør Beste Motorrom Beste felg Beste Trunksetup

Vi ser oss nødt til å stille krav om at biler som skal stilles ut inne i hallen må være hele og pene i forhold til rust, olje lekk og mye bulker. Ønsker man å stille ut disse er det fult mulig å gjøre det på plassen ute, der vi fyller opp etter at hallen er full 📷:)

Er du usikker på bilen din, send oss gjerne en melding!

For å sikre seg plass i hallen kan man forhåndsbestille billetter her!

NB: KUN 100 BILLETTER ER UTE FOR FORHÅNDSRESERVASJON. Her gjelder det første man til mølla. Når hallen er full vill utstillingen fortsette på uteområdet.

KIck off meet Kleppestø, apr/2021 - AMCAR Askøy

april 24, 2021 @ 10:00 Inntil april 24, 2021 @ 16:00

Hei. Askøy Amcar har Kick Off for årets treff sesong på YX Kleppestø idag ifra 10.00-16.00 bare til å komme innom.

AVLYST - Se Oss Aksjonen Oslo, apr/2021 - NAF MC Oslo - AVLYST

april 24, 2021 @ 10:30 Inntil april 24, 2021 @ 13:30

Lørdag 24 april inviterer vi til Se Oss Aksjonen i samarbeid med NMCU Oslo og Akershus. Hvorfor Se Oss Aksjon? Vi ønsker å marker for bilistene at vi nå er tilbake på veien igjen. Vi håper at så mange som mulig har anledning til å delta, og du trenger ikke å være medlem av klubben.

Det blir felles oppmøte på klubben. Her vil vi ha et startmøte med presentasjon av rutene som skal kjøres. Vi deles inn i puljer og siste fører i hver pulje kjører med Se Oss Flagget.

Du trenger ikke å være medlem av NAF MC eller NMCU for å være med på å vise bilistene at MC folket er på veien igjen.

AVLYST - Vårslipp Løten, apr/2021 - Carfreaks AS - AVLYST

april 24, 2021 @ 11:00 Inntil april 24, 2021 @ 21:00

Med forbehold om corona-restriksjoner satser vi på å gjennomføre vårslipp for Amcars/veteraner og entusiastbiler i Dalstuvegen Lørdag 24 april. Carolina Cookers stiller med grill og selger amerikansk Barbeque burgere, og vi skal også prøve å få på plass musikk(Rock&Roll) utenfor våre lokaler. Vi satser også på å lansere årets T-Skjorte med nytt motiv 🙂 Mer info kommer!

Felles Kjøring til FORD ST/RS Klubbens Vår Cruise Hokksund, apr/2021 - Oppland

april 24, 2021 @ 12:00 Inntil april 24, 2021 @ 22:00

Ford St/Rs klubben har sin årlige vår cruise til Bø i Telemark. Vi kjører fra Lillehammer og møter de på Deli DeLuca i Hokksund. Alle bilmerker er velkomne. From Lillehammer to Lillehammer via Rv4. 9 hr 23 min (619 km)

Autoslalom Eikås med dobbeltløp, apr/mai/2021 - Hordaland Motorsport

april 25, 2021 @ 08:00 Inntil april 25, 2021 @ 15:00

Hordaland Motorsport inviterer til dobbeltløp på Eikås Motorsenter. Det blir altså arrangert 2 løp denne søndagen.

Løpene er tellende i årets Vest Cup. Vest Cup består av totalt 8 løp i år, der inntil 6 løp er tellende - se terminlisten på www.autoslalom.no

Tilleggsopplysninger: http://autoslalom.no/wp/wp-content/uploads/2021/02/Innbydelse2021m-2Elite.pdf

Vi anbefaler: