Bruk av informasjonskapsler

Motorhobby bruker følgende typer informasjonskapsler ("cookies") på nettsidene våre:

 • Informasjonskapsel som lagrer valgt språk
 • Informasjonskapsel som lagrer at velkomsttekst har blitt vist

Motorhobby.no sporer mao. IKKE brukere av nettsidene.

Informasjonsinnhenting

Motorhobby.no tilbyr en gratis og offentlig tjeneste hvor vi opererer som en "Gule sider" for registrerte enheter (klubber, museer, verksteder, etc.) og arrangementer relatert til norsk motorhobby. Vi henter informasjonen fra enhetenes hjemmesider, Brønnøysundregisteret, "Gule sider", Facebook, Google+, Google Calendar og andre steder. Det meste av informasjonen vi samler er offentlig tilgjengelig, dvs. at hvem som helst kan finne den gjennom et søk på nettet, men vi får også noe informasjon fra lukkede Facebook grupper eller direkte fra enhetene. Vi mottar også periodisk informasjon fra bladet "Norsk Motor Veteran", som vi samarbeider med.

Motorhobby.no forsøker å oppdatere enhetsinformasjonen periodisk for å sikre at informasjonen vi har er riktig og gjeldende.

Merk:

 • Vi innhenter ALLTID samtykke før vi publiserer informasjon om private samlinger på nettsidene våre.

Lagring av personopplysninger

Det er foreløpig ikke mulig å registrere seg som bruker på Motorhobby.no, hvilket betyr at for de aller fleste brukere vil vi ikke lagre noen form for personopplysninger. Unntakene er som følger:

 • Dersom du står oppført som kontakt for en enhet (klubb, museum, verksted, etc.) vi har registrert. Du kan da være oppført med postadresse, epost-adresse og/eller telefonnummer
 • Dersom du står oppført som kontakt for et arrangement vi har registrert. Dette vil typisk være epost-adresse og/eller telefonnummer

I følge en ekspert på GDPR som vi nylig har snakket med trenger ikke Motorhobby å innhente samtykke for å lagre kontaktopplysningene vi har hentet inn, i det de er offentlig tilgjengelige:

 • De fleste kontaktopplysningene har vi funnet på organisasjonens hjemmeside
 • Noen kontaktopplysningene har vi mottatt fra Norsk Motor Veteran, som mottok opplysningene fra organisasjonen for publisering i bladet
 • Vi har også mottatt rettelser fra en del organisasjoner, slik at opplysningene vi publiserer er korrekt
Vi vil allikevel fjerne synligheten av personlige epost adresser relatert til enheter i løpet av sommeren, både for bedre å beskytte den enkeltes personvern men også for å unngå at roboter kan samle opp epost-adressene og bruke dem til utsendelse av søppel-epost (spam). Vi kan imidlertid ikke fjerne kontaktinformasjon for arrangementer i det denne informasjonen ofte er den eneste måten publikum kan nå arrangøren på.

Vennligst merk at i og med at informasjonen på nettsidene våre primært relateres til organisasjoner har vi ikke satt noen begrensning på hvor lenge vi lagrer informasjonen.

I tillegg til dette lagres opplysninger hos tredjepart som følger:

 • Dersom du klikker på "Twitter" knappen på klubb, et arrangement, etc. vil lenken bli publisert på din Twitter konto
 • Dersom du klikker "Liker" knappen på en klubb, et arrangement, etc. vil dette bli publisert på din Facebook konto
 • Dersom du klikker "G+" knappen på en klubb, et arrangement, etc. vil dette bli publisert på din Google+ konto
 • Dersom du kommenterer en klubb, et arrangement, etc. ved å bruke Facebook connect knappen vil dette bli lagret hos Facebook

Informasjonsutveksling

Motorhobby.no har en uformell avtale med bladet "Norsk Motor Veteran" om å utveksling av informasjon. Primært utveksler vi informasjon om enheter - typisk motorklubber - og informasjonen er vanligvis begrenset til medlemsantall og adresser. Av og til utveksles også kontaktinformasjon for enheten, hvilket kan inkludere personlige e-post adresser. For det meste gjelder det informasjon som allerede er offentlig tilgjengelig - som regel på enhetens hjemmeside.

Grunnen til denne informasjonsutvekslingen er at "Norsk Motor Veteran" opplyser klubbinformasjon (navn, medlemsantall, postadresse, kontakt informasjon) årlig i bladets "klubbspesial" for å promotere klubbene. Motorhobby.no gir informasjon til "Norsk Motor Veteran" og får tilbake oppdatert informasjon om medlemsantall og/eller kontakt informasjon. Ingen av partene mottar noen form for godtgjørelse for dette arbeidet - det gjøres i beste interesse for begge parter.

Salg av informasjon

I tillegg til at vi utveksler informasjon gratis med "Norsk Motor Veteran" har vi en kontrakt for å levere arrangementsinformasjon. Arrangementsinformasjon samles inn fra Facebook, Google Calendar, enhetenes hjemmesider eller de har blitt sendt til oss per e-post. De fleste arrangementer inneholder ikke noen type personlig informasjon men unntaksvis vil arrangøren oppgi kontaktinformasjon for arrangementet. Dette kan være bare et telefon nummer og/eller en e-post adresse men vil ofte også inkludere et navn og dermed være personlig identifiserbar informasjon. Dette er også informasjon som er offentlig tilgjengelig og i noen tilfeller informasjon som har blitt sent oss per e-post spesifikt for at informasjonen skal publiseres på våre nettsider og i bladet.

Dine rettigheter

Du har rett til å be oss om å sende deg all informasjon vi har samlet om deg. Det er imidlertid to ting du bør tenke på før du gjør dette:
 • Vi LAGRER IKKE informasjon om de aller fleste brukere på nettsidene våre. Som opplyst andre steder lagrer vi kun informasjon om personer som er oppført som kontakt for en enhet eller ett arrangement.
 • Om du er tilknyttet en enhet eller et arrangement* kan du slå opp enheten eller arrangementet du er tilknyttet og se all informasjon vi har samlet (Unntak: Om arrangementet er avsluttet vil informasjonen ikke lenger vises offentlig). Dette vil etterhvert endres i det vi ser på ytterligere måter å styrke personvernet samtidig som vi tilbyr publikum en måte å kontakte enheten eller arrangementet.

* Dette gjelder KUN dersom klubben eller arrangementet du er tilknyttet har opplyst deg som kontakt. Det gjelder IKKE dersom du er medlem av klubben eller du deltar på et arrangement som privatperson.

For å trygge ditt personvern begrenser vi søk på kontaktinformasjon og lokasjoner på privatadresser. Dette betyr at du ikke kan søke etter ditt eget - eller andre menneskers informasjon på sidene våre. Men om du finner at vi har lagret postadressen, telefonnummeret eller e-post adressen og informasjonen enten er feil eller du ikke ønsker at vi fortsetter å publisere den kan du bruke "Kontakt oss" skjemaet for å be om at informasjonen rettes eller fjernes. Merk at denne rettigheten kun gjelder personlig informasjon.

Om du har kontaktet oss og er misfornøyd med måten vi behandlet din forespørsel på kan du klage til Datatilsynet.

Om du har ytterligere spørsmål eller kommentarer på hvordan vi henter inn og prosesserer personlig informasjon på nettsidene våre kan du kontakte oss per e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi anbefaler

Panvulk
Meguiars
Norsk Prol AS
Velkommen som ny bruker av Motorhobby!

Motorhobby.no har som mål å presentere den mest komplette oversikten over motorhobbyen - inkl. arrangementer - på nett i Norge. På sidene våre finner du bl.a.:

Oversikt over klubber, museer, samlinger, verksteder og mye annet innen motorhobbyen
Du kan søke etter kategori, fylke, type, osv. Hver registrering har sin egen side med opplysninger som adresse, telefonnummer, epost, nettsider og kartplassering. Sistnevnte gjør at man kan få reisebeskrivelse fra hvor som helst i Norge og til oppført adresse.

Oversikt over motor relaterte arrangementer
Mellom mai og oktober har Motorhobby til en hver tid registrert mer enn 500 motor relaterte arrangementer i vår arrangementskalender. Vi registrerer og legger ut arrangementer over hele landet (og unntaksvis også utenlands). Arrangementene er knyttet mot arrangøren(e), slik at man både kan finne dem i arrangementskalenderen og på arrangørens informasjonsside hos Motorhobby.

Nyheter, både innen hobbyen og for nettstedet
Av og til skjer det noe som vi mener at motorfolket bør få med seg. Vi videreutvikler også sidene kontinuerlig og det hender derfor også at vi ønsker å presentere en nyhet.

Kart som viser hvor du finner registreringene
Vi forsøker å finne ut hvor klubbene har medlemsmøter, hvor man finner museer osv. Disse lokasjonene kan du finne enten på registreringens side eller du kan gå inn på et oversiktskart og se alle oppføringer per fylke.

Topplister
Lurer du på hvilket forbund som har flest medlemmer? Eller hvilken klubb som har flest medlemmer i ditt fylke? Topplistene våre gir deg svaret!

Vi håper at du vil gjøre bruk av disse nettsidene og vil anbefale dem til andre, både i inn- og utland. Følg gjerne også med på sidene etter hvert som de utvikles og tips oss om feil eller mangler, ting du ønsker at vi utvikler eller oppføringer vi mangler via tips skjemaet. Bruk gjerne også kontakt skjemaet om du oppdager opplysninger som er feil eller bør endres.

Velkommen til www.motorhobby.no og vår arrangementskalender!