Drifting- og Autoslalomtrening Andebu, mai/2021 - NMK Sandefjord

mai 01, 2021 @ 11:00 Inntil september 25, 2021 @ 16:00

Hei folkens🙌🏼 Da spinner vi i gang på Håsken med kjøringer hver lørdag hele sommeren🏎💨💨 Starter allerede lørdag 1. mai 🇳🇴 med Autoslalom- og Driftingtreninger! Ta med det du har og kjøre med, løs inn lisens og kjør så mye du rekker😎

Banen er åpen fra kl 11:00-16:00, hver lørdag fra 1. mai til 25. september.

Engangslisens: 100kr Baneleie pr. Fører: 300kr Baneleie pr. Fører Medlem i NMK Sandefjord: 150kr

Husk å holde avstand og skrive dere inn på smittesporing som vil være tilgjengelig i kiosken!😷

Klassikertreff Hønefoss, juni/2021 - Norsk Samferdselshistorisk Senter

juni 05, 2021 @ 10:30 Inntil juni 05, 2021 @ 14:00

Hver lørdag i hele sommer frem til og med september er det klassikertreff hos oss. Vi kan by på veterankjøring med gamle lokomotiver, flott utstilling av sykler, moped, bil, tog og fly. Samt maleriutstilling og knivmakerarbeid, dvs. noe for enhver smak.

Åpen kafevogn.

Se også: www.nshs.no

Følg med på AMCAR Historic Racing Series, 2021 - AMCAR NORWAY/Historisk Racing Norge

juni 20, 2021 @ 00:00 Inntil september 06, 2021 @ 00:00

Løpene er ferdigkjørt, men kan sees i reprise her.

AMCAR fortsetter i år som hovedsponsor for Historisk Racing Norge. Andre runde av årets serie går av stabelen denne helgen på Rudskogen. AMCAR har lange tradisjoner for å støtte motorsport i Norge. Norsk motorsport er som mange andre rammet hardt av Coronakrisen. Som i fjor satses det hardt på proff livestreaming av samtlige løp. Du kan følge streamen direkte på AMCARs Facebooksider lørdag og søndag.

Full gass, fart og spenning med klassiske racerbiler, der førerne har høyoktan i blodet, utgjør essensen i historisk racing i Norge. Tette løpsdueller basert på «gentlemans racing» der man har respekt for andre førere og deres biler, er en spektakulær opplevelse enten man er deltager eller publikum.

Formann Hans Peter Havdal uttaler følgende om AMCARs engasjement i Historisk Racing.

- AMCAR er den norske bilorganisasjonen som tar norsk bilhobby på alvor, og nå når organisasjonen favner så bredt som den gjør, ønsker vi å være med på dugnaden for å hegne om og verne om vår felles kjære interesse. Sammen står vi sterkere, og har nå bedre forutsetninger for å møte de felles utfordringene norsk bilhobby står ovenfor, sier han.

Separatutstilling "Norske rariteter" på Hunderfossen, juni/2021 - Norsk Kjøretøyhistorisk Museum

juni 20, 2021 @ 10:00 Inntil august 01, 2021 @ 17:00

Norge har aldri hatt noen stor bilproduksjon, men det har allikevel blitt laget mange fine biler her i landet. Noen var beregnet for kommersiell produksjon, andre for å ivareta et privat behov. I utstillingen "Norske rariteter" har vi samlet et knippe helt spesielle biler laget her i landet. Besøk oss og se utstillingen i Norsk kjøretøyhistorisk museum.

Separatutstilling "Tida og vegen" på Hunderfossen, juni/2021 - Norsk Vegmuseum

juni 20, 2021 @ 10:00 Inntil august 01, 2021 @ 17:00

Norsk Vegmuseum
Hunderfoss vei 757, 2625 Fåberg

I hovedbygningen på Norsk vegmuseum foregår det mye spennende i sommer. Vi har utstillingen "Tida og vegen" der du ser hvordan veier oppsto, hvem som bygget dem og hvem som brukte dem opp igjennom historien.

I resepsjonsområdet kan man oppleve lekebilutstillingen vår "Små biler - store gleder" med nesten 800 lekebiler stilt ut. Innerst i bygget er "Skoveggen" vår der man kan lære om utviklingen av trafikksikkerhet fra 1970 og frem til i dag. I tillegg til utstillinger har vi en museumsbutikk og salg av snacks og mineralvann.

Demonstrasjon av maskiner på Vegmuseet i sommer, juni/2021 - Norsk Vegmuseum

juni 26, 2021 @ 13:00 Inntil juli 30, 2021 @ 14:00

Norsk Vegmuseum
Hunderfoss vei 757, 2625 Fåberg

Tidligere i sommer startet vi denne flotte bulldozeren. Hver dag kl 13 i sommer vil vi starte og kjøre med maskiner eller kjøretøy fra vår samling. Velkommen til Norsk vegmuseum! Bulldozeren kan du lese mer om i invitasjonen her.

AMCARs gallup viser AT et Klart folkeflertall ER MOT nullutslippsoner!!i byene

juli 01, 2021 @ 00:00 Inntil august 01, 2021 @ 00:00

Regjeringen tillater nullutslippssoner selv om folket er imot

Samferdselsdepartementet ber nå Statens vegvesen vurdere hvordan pilotprosjekter med nullutslippssoner kan gjennomføres i Oslo og Bergen og eventuelt i andre byer. Dette er i tråd med Klimaplanen og Nasjonal transportplan 2022–2033.

– En forbudsbasert nullutslippssone er et svært inngripende tiltak. Jeg vil likevel legge til rette for at et fåtall av byer som ønsker det, kan få prøve ut dette, i form av pilotprosjekt. Samtidig som kollektivtilbudet rustes opp, er det også viktig med virkemidler for innfasing av kjøretøy med nullutslipp. Utviklingen av elektriske varebiler og tyngre kjøretøyer på biogass skjer også heldigvis raskt. Jeg forutsetter at pilotbyer som tar del i ordningen, tar hensyn til sine innbyggere og til næringslivets behov, sier Hareide.

En nasjonal undersøkelse AMCAR fikk utført i februar viste at kun 10 prosent støtter nullutslipssoner, 20 prosent vet ikke og 70 prosent er motstandere. Utspillet fra regjeringen er en oppfølging av tiltaket i klimaplanen. AMCAR kan vanskelig se på tiltaket som noe annet enn et forsøk på å stjele urbane velgere fra MDG og SV. Kø, støy og svevestøv er dessuten tilnærmet identisk for elbiler og moderne bensinbiler. Tiltaket har dermed primært symbolsk effekt, foruten å plage folk og gjøre hverdagen deres vanskeligere. AMCAR tror regjeringen sannsynligvis mister langt flere velgere enn de vinner med dette tiltaket.

Rullende og bevegelige kulturminner støttes av Kulturminnefondet, 2021

juli 01, 2021 @ 00:00 Inntil september 01, 2021 @ 00:00

Kulturminnefondet støtter rullende og bevegelige kulturminner!

Kulturminnefondet har i 2021 en egen støtteordning for private eiere av alle typer bevegelige og rullende kulturminner. Dette kan være både motoriserte- og ikkemotoriserte farkoster, som personbiler, busser, traktorer, sleder, karjoler og fly.

Følgende forutsetninger settes til søknadene:

X Del av kulturmiljø hvor objektet er en verdifull del av helheten.

X Allmenn tilgjengelighet og verdi i en større samfunnsforståelse.

X Alder, sjeldenhet og norsk brukshistorie.

x Opprinnelig bruk og planlagt ny bruk.

Alle søknader får en samlet faglig vurdering basert på tiltakene det søkes om, framdriftsplan og framtidig bruk.

Vi har ingen søknadsfrist, behandler søknader fortløpende og du søker på www.kulturminnefondet.no

Tilsk\uddsordningen er et lavterskjeltilbud tilo private eiere av verneverdige kulturminner. Også frivillige lag og organisasjoner, enten de eier kulturminnene selv eller forvalter dem på vegne av andre, kan søke.

AMCAR informerer: Uten bilen stopper alt!

juli 04, 2021 @ 00:00 Inntil september 14, 2021 @ 00:00

Spinnvill miljøpolitikk!!! sier Hilberg Ove Johansen, General Manager AMCAR

«Uten bilen stopper Norge» ble et ordtak i etterkant av en vellykket kampanje på 80-tallet. Jeg er så enig. Og for oss som driver med bilhobby stopper jo egentlig alt opp uten bilgleden. Jeg vil tro det samme gjelder for båtfolket, det blir ingen båtglede uten båt? Kommer tilbake til det senere.

Jeg blir stadig oppgitt over bilfiendtlige politikeres forslag, og desto mer oppgitt over at politikere som i utgangspunktet ikke er ekstreme støtter opp om forslag som for meg er spølville. Jeg skulle ønske at for eksempel Ap og Høyre sluttet å dilte etter MDG.

Å forby bensin- og dieselbiler i kjernen av våre byer er det fremste eksempelet på spølvillheten. MDG presser på med støtte fra Ap og SV. Bensin og dieselbiler skal stenges ute fra bysentrum. Samferdselsministeren og regjeringen bøyer av og vil tillate slike forbudssoner, vel vitende om at elbiler lager like mye svevestøv og støy som vanlige biler. Elbiler slipper ikke ut Co2 under bruk, men Co2 er ikke noe større problem i byen enn andre steder i landet. For vår atmosfære har Co2-utslipp den samme virkningen uansett hvor det slippes ut.

MDG later ikke til å bry seg om denne sammenhengen, men de skal ha for at de er dønn ærlige. MDG misliker bilen, uansett om den er elektrisk eller ikke. Den mobiliteten og friheten skal ikke folk ha. Folk får sykle, kjøre tog eller ta buss. Og greier de ikke det heller, som i rødgrønne Oslo hvor det er sparkesykkelkaos, vanker forbud og straff.

Og vi skal overvåkes. I miljøets tjeneste er ingen regulering for drøy. Som seniorforsker Petter Arnesen ved SINTEF uttalte til Teknisk Ukeblad: Bare fantasien setter grenser. Jeg grøsser. I Londons forbudssone kjører biler rundt med kameraer på taket som skanner bilskilt for å knipe eldre biler med høyere utslipp av Co2 enn nyere biler, som så må betale en avgift for å befinne seg i en lavutslippssone.

Men innenfor bomringen har man jo ikke full kontroll dersom en hybridbil går over fra elektrisk drift til annet drivstoff, eller om en bil med bensinmotor har forvillet seg inn. Da er løsningen droner! Forskeren føyer begeistret til at videokvaliteten er helt fantastisk, men innrømmet at det kunne være personvernutfordringer. Nettopp! Man skal ikke så veldig langt bort fra Norge før tanken på overvåkingsdroner som svever over hodet ditt, med ansiktsgjenkjenning, blir ulevelig. Her i landet er tanken bare høyst utrivelig. Allikevel vil flertallet av politiker utrede GPS-overvåkning av bilbruk.

Heldigvis svarer flertallet av bilister i en undersøkelse Norstat gjorde for AMCAR tidlig i vinter at de er imot slike begrensede forbudssoner. I en fersk undersøkelse nettopp gjennomført av Ipsos for Gjensidige forsterker bilisten sitt svar; de synes ikke noe om forbudssoner. Flertallet av elbilister er også imot. Kanskje ikke så rart når de ser konsekvensene av politikken, for MDG vil også ha bort elbilene fra byen. Og har du først forvirret deg inn i byen må du bare kjøre rundt, for parkeringsplasser vil MDG fjerne for å få plass til lekeplasser, trær og sykkelstier.

Apropos parkeringsplasser, MDG vil fjerne parkeringsplassene til båtfolket i Oslo og nedlegge Bestumkilen. Og i Trondheim får bilen skylda for at byen mangler badeplasser! Cruisebåter og småbåtfolket skal bort fra det sentrumsnære og SV foreslår å fjerne 90 næringsviktige parkeringsplasser i Fjordgata. Arbeidsplasser skal vekk. MDG vil altså ha alt som er sentrumsnært ut av byen – for å lage badestrender så ungdommen kan «henge»! Skal noen egentlig jobbe? Og er det egentlig god klimapolitikk å flytte det vi trenger i hverdagen, langt bort, mens det vi trenger av og til - nært?

MDG har altså ikke bare et ønske om å fjerne bilene fra veien, men også båtene fra fjorden. Bilen skaper liv i byen, som båtene på fjorden. Samfunnet er avhengig av mobilitet og vi nordmenn elsker bilene og båtene våre, den friheten de gir oss, og for mange av oss er bil- og båtstell livet.

Vi er mange i samme «båt» og vi ser at klimamobben ikke skyr noen midler og at ellers fornuftige politikere dilter etter. Nå må de slutte med det! God sommer, til lands, til vanns og i lufta med – som det heter i eventyret. Det kan snart være over hvis ikke bil- og båtfolket med en tydelig stemme sier hva vi mener om spølvill miljøpolitikk og de som støtter den.

Bli med i Nittedal Veterankjøretøy!

juli 07, 2021 @ 00:00 Inntil august 30, 2021 @ 23:00

Ønsker med dette og samle alle veteran kjøretøy i Nittedal på en felles side og mulig stifte en klubb.

Kjøretøy til filmen "La elva leve" ønskes Vest-Finnmark, høst/2021 -

juli 10, 2021 @ 00:00 Inntil august 15, 2021 @ 00:00

Håkon Kristian Haldorsen har stilt et spørsmål i Veteranbusser i Norge.

Hei, er det noen medlemmer her som kunne tenkt seg å være med på film innspilling til høsten! Søker busser, lastebiler og anleggsmaskiner tidsaktuell før 1982, de spiller inn La elva leve filmen og har derfor bruk for alt av tidsriktige kjøretøy til denne tidsperioden.

Ta kontakt ved interesse, deltakelse vil bli dekt i form av leie og drivstoff. Innspillingen foregår i vest Finnmark

Tilbud på deler Sarpsborg, juli/2021 - Sarpsborg Motor

juli 10, 2021 @ 10:00 Inntil september 01, 2021 @ 16:00

Vi har kjøpt opp flere lagre på deler. Dette ligger nå i nabobygget til vår butikk og skal selges.

Route 66 Tour (USA), juli/aug/2021 - AMCAR

juli 20, 2021 @ 00:00 Inntil august 10, 2021 @ 00:00

OPPDATERING: 14. februar 2021

ILLINOIS - MISSOURI - KANSAS - OKLAHOMA - TEXAS - NEW MEXICO - ARIZONA - CALIFORNIA

Bli med på Route 66! Turen tar tre uker, og vi cruiser hele veien fra Chicago til Los Angeles langs den gamle, originale og ekte Route 66. Vi opplever små og store attraksjoner og møter mange spennende mennesker underveis.

Turen starter med to døgn i Chicago og fortsetter sørvest gjennom Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California. Vi gjør avstikkere til Grand Canyon og til Las Vegas.

Vær tidlig ute med å sikre deg plass! Sikre deg plass nå (uforpliktende). Avgjør senere som du ønsker å bli med.

Hva er inkludert? Turpakken inkluderer fly tur-retur, samtlige hotellnetter og full size sedan leiebil under hele oppholdet (bil kun på USA—turene). Vi har lagt opp til at to og to deler bil og hotellrom. Enerom, egen bil, flere i samme bil, endrede utreise- og hjemreisedatoer kan bookes.

Barn og tenåringer som deler rom og bil med foreldrene, betaler kun flybillett pluss et tillegg for ekstra person på hotellrommet, totalt kr 9.990,- pr. barn/tenåring

.

Slik melder du deg på: 1. Ring 73 43 66 05 eller send en e-mail til kjetil@hopalong.no

2. Få tilsendt turprogram med priser, datoer for betaling, m.m.

3. Om du velger å bli med får du en depositumsgiro på kr 2.500,- pr. person. Giroen betales innen 14. dager, men er refunderbar om du velger å kansellere innen en gitt frist.

4. Velg leiebilklasse. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.

5. Godkjenn flyruten vi foreslår. Du kan oppgradere flyseter om du ønsker. Noen vil også å legge til ekstra dager før eller etter turen.

6. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt.

7. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv.

8. Når avreisedagen kommer er reisekoordinator med under hele turen.

Norges Råeste Bakkeløp Målselv, juli/2021 - Norges råeste bakkeløp

juli 20, 2021 @ 09:00 Inntil juli 25, 2021 @ 23:59

Velkommen til Norges RÅESTE Bakkeløp! I flere år på rad dette arrangementet går av stabelen og også i år har vi virkelig store stjerner som kommer å kjøre bakkeløpet.

Bakkeløpet bli arrangert i Målselv Fjellandsby som ligger 30 minutter med bil fra Bardufoss flyplass. Her er det alpinanlegg med skikafé, pub og leiligheter og hytter til leie. Bakken er 3,7 kilometer lang og har en høyde stigning på 270 meter. Det er god asfalt fra bunn av bakken til toppen. Løypa er publikumsvennlig, og folk kan sitte å se på langs hele løypa.

Omgivelsene rundt gjør arrangementet med ei av Norges beste lakselver, Dividalen Nasjonalpark vakker natur og bare vakre Senja en liten biltur. Dette gjør at totalopplevelsen for tilreisende er fenomenal.

Det er god plass til bobiler og campingvogner i fjellet. På toppen av bakken er det restaurant, pub og leiligheter for overnatting. Du kan også leie hytte i fjellet. Kontakt booking i Målselv Fjellandsby

Corsa Italiana på ACR Mo i Rana, juli/2021 - Corsa Italiana/NMK Rana/Porsche Club Norge

juli 21, 2021 @ 07:30 Inntil juli 25, 2021 @ 18:00

Corsa Italiana - Norges hyggeligste racingserie

Siden starten i 2007 har vi utviklet oss til å bli en serie med høyt nivå både sportslig og arrangementsmessig. Samtidig har vi klart å beholde og utvikle det gode miljøet serien har blitt kjent for. Her går førerne rundt i depotet og gir råd eller en hjelpende hånd der det trengs. Også utenfor banen holder mange kontakten. Hjelper til med å oppgradere bilene - eller bygger nye. Kort sagt et hyggelig miljø som passer de fleste uansett nivå og ambisjoner.

ACR Midnight Cup Mo i Rana, juli/2021 - Norsk Bilsport, Racing

juli 21, 2021 @ 09:00 Inntil juli 25, 2021 @ 18:00

Fem dagers Fartsfest onsdag - søndag

Etter mange års fraværer har racing, altså løp med biler kommet tilbake til ACR. Det begynte forsiktig sist sommer, men allerede til sommeren inviteres utøvere fra hele landet til ei innholdsrik bilhelg midt i fellesferien. Så i år er det bare å pakke unger g svigermor i baksetet og komme seg avgårde!

Tommy Rustad som vant STCC både i 2000 og 2009 sier til NBFs nettsider at han er strålende fornøyd. – Det gleder meg å høre at det vekkes liv i ACR igjen. ACR er en fantastisk bane, og en av de morsomste i Skandinavia.

Arrangementet har fått navnet Arctic Circle Midnight Cup, og er et unikt samarbeid mellom ACR, NMK Rana, Porsche Club Norge og NBF. Det blir både trackdays, førerutvikling og racing, og rosinen i pølsa er langløp på 90 minutter rundt midnatt både fredag og lørdags kveld. Hvor ellers i verden kan du kjøre racing midt på natta i fullt dagslys?

# 10 E30Meet Sokndal, juli/2021 - Norway Sports Team

juli 22, 2021 @ 08:00 Inntil juli 25, 2021 @ 20:00

E30MEET 2021 På den helt nye Norske banen Motorcenter Norway arrangerer vi et fire dagers BMW treff med masse kjøring, utstilling, BMW camp og aktiviteter hver dag.

Bli medlem i KOED klubben og få gratis inngang til hele treffet! Det eneste som koster ekstra er banekjøring!

Pris for banekjøring 4 Dager inkl alt 3500kr (kun 100 billetter tilgjengelig) 3 Dager inkl alt 3000kr (kun 100 billetter tilgjengelig) 1 Dag inkl alt 1500kr (kun 50 billetter tilgjengelig)

Utstilling/marked Leirflata, juli/2021 - Sjoa og Heidal Gammelteknisk Forening

juli 24, 2021 @ 10:00 Inntil juli 24, 2021 @ 17:00

Velkomne til årets utstilling 2021 i Sjoa Heidal Gammel-teknisk Forening.

Hvis alt går etter plan slik det ser ut nå med smitteregler, vil vi også i år invitere til utstilling med dele og samlermarked Lørdag 24 Juli kl.10-17 og Søndag 25 Juli kl.10-16 på Leirflata. Årets tema blir Gravemaskiner og motorsager men ellers er det alt gammelteknisk som motorer, traktorer og veteranbiler ++

Vi rydder deler av gulvet i hallen og har et lite dele og samlermarked der for foreninga. Om det er noen som vil ha stand og selge er det plass ute som i fjor. Innkjøring for selgere og utstillere starter Fredag. Har du noe spennende gammel-teknisk å stille ut så ta det med og kom en tur.

Har du noe spennende gammel-teknisk å stille ut så ta det med og kom.

Det er mulighet for å kjøpe seg varm mat og drikke under utstillinga. Lørdag kveld blir det varm grill og sosialt samvær.

Etter planen skal også Helge Skjåk få tildelt kulturpris for 2020 under årets utstilling. (vart utsett i fjor) Håper at mange møter opp på Lørdag ettermiddag og deltar i markeringa for Helge.

For camping og overnatting i nærheten : https://www.facebook.com/jotunheimenferiesenter https://www.facebook.com/randsverk https://www.facebook.com/lemonsjo https://www.facebook.com/nordre.ekre https://www.facebook.com/heidalgjestgiveri https://www.facebook.com/skaraacamping https://www.facebook.com/grovcamping

Vi anbefaler: