Motorhobby

Våre samarbeidspartnere

Amcar
NMCU
LMK

Event location (2078)

Nationwide (6), Agder (121), Innlandet (330), Møre og Romsdal (101), Nordland (129), Oslo (101), Rogaland (152), Troms og Finnmark (69), Trøndelag (190), Vestfold og Telemark (196), Vestland (158), Viken (528)

Event type (171)

Named events (2), Open day (2), Activity (112), Charity event (1), Education (19), Automotive events (127), Show (13), Entertainment (97), Meeting (14)

NEI til økt andel etanol sier AMCAR, aug/2023 - AMCAR

August 26, 2023 @ 12:00 AM

AMCAR går imot økt andel biodrivstoff i høringssvar til Miljødirektoratet

I lys av Miljødirektoratets nylige høring om endringer i produktforskriftens kapittel 3 om bestemmelser om omsetningskrav for biodrivstoff til vei, har AMCAR levert et grundig høringssvar. Overraskende nok er AMCAR eneste bilorganisasjon som har svart på høringen. Honnør til NMCU som også «fulgte med i timen» og leverte høringssvar som støtter AMCARs syn.

Høringsnotatet fra Miljødirektoratet, datert 23. juni, foreslår flere endringer som inkluderer:

Økning av omsetningskravet for veitrafikk fra 17% til 19%. Heving av delkravet for avansert biodrivstoff fra 12,5% til 14,5%. Innføring av et delkrav for avansert biodrivstoff fra A-råstoff på enten 1,2% eller 3,5%.

Fjerning av delkravet for biodrivstoff i bensin. Disse endringene er tenkt å tre i kraft 1. januar 2024.

Mens AMCAR verdsetter initiativer som fremmer lavere klimautslipp, har vi også uttrykt bekymring for potensielle negative bivirkninger. AMCAR har påpekt at økt bruk av biodrivstoff kan skade kjøretøy, noe som igjen kan ha negativ innvirkning på sirkulærøkonomi, holdbarhet og resirkulering. Denne skaden kan i sin tur slå ut i en negativ klimaeffekt.

AMCAR har identifisert en trend der kjøretøy skades av biodrivstoffblandinger, spesielt de som inneholder etanol. Disse problemene er særlig fremtredende blant eldre biler, motorredskaper og båter. For å forhindre skade, anbefaler flere organisasjoner, inkludert AMCAR, å fylle tanken med 98 oktan bensin, men tilgjengeligheten til denne bensintypen har blitt utfordrende.

Som et svar på problemene presentert, støtter AMCAR forslaget om å oppheve delkravet for biodrivstoff i bensin og foreslår at 98 oktan E0-bensin holdes helt utenfor omsetningskravet. I tillegg til denne endringen anbefaler AMCAR også å innføre en "sikringskvalitet" - et krav til drivstoffbransjen om å sikre tilgjengeligheten av drivstoff uten bioetanol over hele landet.

AMCAR henviser også til vår rapport om etanolholdig bensin, som understreker utfordringene og risikoene ved bruk av slike blandinger.

AMCARs uttalelse kan oppsummeres som følger:

AMCAR støtter at delkravet til biodrivstoff i bensin oppheves AMCAR foreslår at 98 oktan E0 unntas fra omsetningskravet AMCAR foreslår at forskriften fastsetter et krav om sikringskvalitet gjennom plikt til å tilby 98 E0 på steder der det ikke finnes utsalgssted for sikringskvalitet innen 50 kilometer.

AMCAR mener omsetningskravet ikke bør økes fra 17 til 19 pst., men i første omgang begrenses til avansert biodrivstoff basert på A og B-råstoff og settes lik dagens delkrav på 12,5 pst.

Delkrav til andel bærekraftig A-råstoff i omsetningskravet kan innføres gradvis dersom det er forsvarlig ut fra tilgjengelighet og pris til forbruker. Dette kombineres med at det totale omsetningskravet trappes ned til et nivå der det kun omfatter dokumentert, trygt og bærekraftig biodrivstoff.

De siste ti årene har nærmere tre fjerdeler av bensinstasjonene i landet fjernet etanolfri bensin fra sitt sortiment.sep/2023 - NMCU

September 01, 2023 @ 12:00 AM

NMCU innledet den store bildebatten om etanolholdig drivstoff på Arendalsuka

Amcar arrangerte også i år «Den store bildebatten» i Samfunnsteltet under Arendalsuka. «Hvordan sikre fremtidens kjøretøyentusiaster tilgang til riktig drivstoff?»

Debatten ble ledet av Stein Pettersen som er kjent som bilentusiast, forfatter, redaktør, journalist og ekspertkommentator på Viasat samt PR- og informasjonssjef for Opel, Citroen og Jeep.

Henning Kjensli fra Amcar innledet med å vise til konkrete eksempler på utfordringer med etanolholdig drivstoff for eldre kjøretøy. Problemene knytter seg til uttørking av slanger og kondensutfordringer med økt tæring som resultat.

Endre Kristiansen fra NMCU kunne bekrefte at de samme problemene vil være gjeldende for motorsykler. Gjennomsnittsalderen på motorsykler i Norge er over dobbelt så høy som for biler. Vi kan derfor anta at en større andel motorsykler som er i daglig drift vil støte på disse problemene.

Det har lenge vært usikkert om forskriften faktisk pålegger drivstoffbransjen å fjerne etanolfritt drivstoff fra markedet, eller om dette er et valg bransjen selv har tatt.

De siste ti årene har nærmere tre fjerdeler av bensinstasjonene i landet fjernet etanolfri bensin fra sitt sortiment.

Kjartan Berland fra bransjeorganisasjonen for drivstoffimportører, Drivkraft Norge, kunne i en duell med general manager Hilberg Ove Johansen i AMCAR bekrefte at bransjen overoppfyller forskriften, da det ikke er et krav om at driftstoff uten etanol skal bort fra markedet.

Samtidig har politikerne innført et krav om at 17 prosent av drivstoffet som selges skal være biodriftstoff, og må derfor ta på seg deler av ansvaret for at tilgangen stadig blir mindre.

NMCU har levert en høringsuttalelse om saken.

Har du tips til kjøreruter til # 16 European InZane Norway?? i Vrådal, aug/2024 - VRCC

September 01, 2023 @ 12:00 AM

Hjelp fra dere som er kjent i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder ønskes 🙏 I august 2024 skal den norske Honda Valkyrieklubben VRCC Norway arrangere internasjonalt Valkyrietreff på Straand Hotell.

Til nå er over 130 deltakere påmeldt fra 14 nasjoner. Mange av de kommer med ferje og ankommer forskjellige destinasjoner på vei til oss.

Vi ønsker å hjelpe alle som kommer å finne de flotteste og mest severdige rutene for en flott opplevelse. Rutene må være egnet for en tung cruiser, dvs helst ikke for dårlig veidekke med hull og skarpe humper. Vi skal samle de beste alternativene og publisere på arrangementets hjemmeside: www.inzanenorway.com.

Kan dere hjelpe meg med rutetips og severdigheter underveis (omveier) til Vrådal fra: - Oslo - Horten - Larvik - Sandefjord - Kristiansand - Stavanger - Bergen På forhånd tuuusen takk 😊

(Du trenger ikke fortelle meg om Google Maps o.l., det finner jeg ut selv. Ønsker derimot tips fra deg som selv har opplevd disse strekningene)

Vennlig hilsen Tommy Oppegaard

Gatebil Finals. Mantorp Park, sep/okt/2023 - Gatebil.no

September 28, 2023 @ 11:00 AM

View all dates for this event

Gatebil Scandinavian Drift Series presented by Meguiars are almost here! Already this Thursday our phenomenal drivers will meet again to finally figure out who will be the ultimate winner of 2023!

28 SEP - 1 OKT Gatebil Season Finale at Mantorp Park 🔥🔥🔥 More info: https://gatebil.no/mantorp-season-finale/ Tickets: https://secure.tickster.com/no/at0vkw13gncx93p/products

Sesongslutt for Nord-Europas største bilfestival-arrangør. Ekstra mye kjøring står på timeplanen denne helgen som er åpen for alle som vil teste/kjøre bilen sin på banen! Dette er en rask bane, med en utrolig rettstrekke! Det er finale i Gatebil Extreme! Det blir selvfølgelig også AfterTrack i ekte Gatebil-ånd. Vi sees på festivalen!

At Gatebil festival there will be a large variety of cars that drive on the track. Everything from regular street cars to pure racing cars that do drifting and/or track driving. There is simply an incredible amount of different things to see!

Everyone who wants to has the chance to participate. Both street legal and also the ones without the papers are welcome to participate.

Meguiars Shine and Finish på Gatebil Finals. Mantorp Park, sep/okt/2023 - Gatebil.no

September 28, 2023 @ 11:00 AM

View all dates for this event

Gatebil Scandinavian Drift Series presented by Meguiars are almost here! Already this Thursday our phenomenal drivers will meet again to finally figure out who will be the ultimate winner of 2023!

28 SEP - 1 OKT Gatebil Season Finale at Mantorp Park 🔥🔥🔥 More info: http://gatebil.no/mantorp-season-finale/ Tickets: http://secure.tickster.com/no/at0vkw13gncx93p/products

Meguiars Shine and Finish – picked by Meguiar’s

Gatebil’s partners for the exhibition are Meguiar’s car products. Meguiars participates in all the festivals to show you how to take care of your car in the best way. All winners also receive Meguiar’s products in their prizes next to the famous “G” prize!

Bobilfestival. Åndalsnes, sep/okt//2023 - Kroken Caravan AS

September 29, 2023 @ 8:00 AM

Nytraktet kaffe i koppen, pølse i brød til barna, de beste produktene og flinke fagfolk med beina godt plantet på bakken. Kroken Åndalsnes klinker til med "Norges triveligste caravanmesse" akkurat der du bor, slik at du slipper å reise land og strand for å delta på messe. Lokal forankring, fagfolk, verksted og god oppfølging er en trygghet for kundene våre i Åndalsnes og omegn - og i tillegg har vi tidenes største utvalg av både bobiler og campingvogner i utstilling.

Program Sett av helga 29.09, 30.09- og 01.10! Det blir en fredag til søndag fullspekket med gode tilbud, store smil og masse kunnskap.

Fredag: Butikken er åpen fra kl. 08-17 25% rabatt på alt av rekvisita og deler i butikken Nytraktet kaffe og pølse i brød

Lørdag: Butikken er åpen fra kl. 10-15 25% rabatt på alt av rekvisita og deler i butikken Servering i butikken fra kl. 12-14 Informasjon om solceller, litiumabtteri og diverse i butikkens åpningstid

Søndag: Butikken er åpen fra kl. 12-14 25% rabatt på alt av rekvisita og deler i butikken Nytraktet kaffe og pølse i brød

Høsttur.Lærdalsøren Ring 4. Lærdalsøyri, sep/2023 - Lærdalsøren Motor Hotel

September 29, 2023 @ 11:00 AM

Hold av siste helgen i September ! Da kjører me den årlige høstturen på Lærdalsørenring 4 🙂🏁 Dette blir og mest sansynleg siste turen i år. Det blir heile 3 fjellpass me skal over på Lørdagen.

Det blir visning av Einemos Garage Fredagen. Treng du vinterlagring til bilen din kan det vere ein fin kombo å sette den igjen i Lærdal til våren kjem.

God mat og god stemning heile helgen lovar me, småsnurren bar er klar for afterdrive både Fredag og Lørdag.

For påmelding og booking av rom send mail til post@lardalsorenhotel.no

Hotellet er stengt av så ein kan ikkje booka rom online, ring da 957 46 581 eller send mail for å få overnatting.

Kjørerute blir opplyst ved påmelding 👍 Velkommen 🙂

Straand Bilfinale. Vrådal, sep/okt/2023 - Straand Hotel as

September 29, 2023 @ 3:00 PM

Programmet er nå klart ‼️ Her kan du se hvem som kommer og hva som skjer. Dette vil du ikke gå glipp av, hjertelig velkommen til Vrådal ✨

Se: http://straand.no/bilfinale/

Hotellrom Enkeltrom (per natt) Kr 1795 Inkl.frokost Dobbelrom (per natt) Kr 2400 Inkl. frokost

Leilighet med 1 soverom / 4 senger Kr 1750 Pris per leilighet per natt. Ikke inkludert lintøy og renhold. Leilighet med 2 soverom / 6 senger Kr 1925 Pris per leilighet per natt. Ikke inkludert lintøy og renhold.

Program: Fredag 15:00 – Ankomst og innsjekk, parkering på anviste plasser 18:30 – Velkommen. Åpning ved 5. generasjons vertskap Katrine og Lars Arne Straand og treffsjef Anita Bakkan 18:30 – Afterdrive og bilprat Panel med bilentusiaster Tord og Bjørn fra Vinterveiens Helter, Magnus Johannessen om sin GT 40 replica og Shelby Cobra, Robin Alsaker med sin 1934 Hudson ombygget til driftingbil, John Lien og 2Design om bilen Alopias. 20:00 – Middag og sosialt.

Lørdag 08:00 Frokost 09:00 – Utstilling av biler 09:00 – HUBDriving for de som ønsker en tur til Fyresdal for kjøring på flystripa. 11:00 – John lien og 2Design foredrag om bilen Alopias 12:00 – Il Tempo Gigante starter opp motoren 15:00 – John lien og 2Design foredrag om bilen Alopias 16:00 – Il Tempo Gigante starter opp motoren 18:30 – Premiering av utstilte biler

18:45 – Afterdrive og bilprat i Vrådalsalen Remo Caprino og Boob Strand om Il Tempo Gigante, Kåre Øystein om selvbygde F1-inspirerte biler, Petter og Carsten fra “Lange flate ballær”, Frigstad Motorsport med Bad Boy Volvo, Thor Jørgensen om sin selvbygde Shelby Daytona Coupè GT. 20:00 – Middag og sosialt

Søndag 08:00 – Frokost 09:00 – “Early bird” panoramatur til toppen av Vrådal Panorama. (NB! Grusvei) 09:00 – Bilprat og utstilling av biler 10:00 – John Lien og 2Design har miniforedrag om bilen Alopias 11:00 – Il Tempo Gigante starter opp motoren og en heldig vinner får sitte på en tur. Se vår facebook konkurranse. (NB! Værforbehold)

Gratis inngang og alle er hjertelig velkommen innom for å se de flotte og unike bilene som kommer 🤩 Dette blir en helg fylt med motor, biler og sosiale møteplasser på tvers av biltyper

Bli med på høstens spennende biltreff på Straand hotel. Vi legger vekt på gode kjøreopplevelser, visning av bilmodeller, sikker kjøring, miniforedrag og hyggelig sosialt samvær.

Vårt mål er å være en møtearena for klubber, forhandlere, bilentusiaster og hverdagsbilister.

Vi inviterer veteranbiler, nye biler, sportsbiler, street cars, leverandører av rekvisita og deler og alle andre bilentusiaster hvertelig velkommen.

Premiering for: Fineste bil Juryens favoritt Folkets favoritt Beste kostyme og Eldste bil.

Spennende høstferie på Hunderfossen, sep/okt/2023 - Lysaker Gjestgiveri og Norsk vegmuseum

September 30, 2023 @ 10:00 AM

Høstferien på Norsk vegmuseum 2023 30.september –15. oktober 2023

Norsk vegmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum er åpne kl. 10.00–15.00 hver dag.

Museumsparken er åpen hele døgnet.​ GRATIS INNGANG (parkering koster 69,-/dag)

Opplev store maskiner, tøffe kjøretøy og interessante vegmiljøer hos oss. Det er aktiviteter for store og små, både inne og ute. Velkommen til fine dager på Norsk vegmuseum!

http://vegmuseum.no/hva-skjer/hostferien-2023

Sesongavslutning.Gardermoen, okt/2023 - Ford Club Norway

October 01, 2023 @ 11:00 AM

Årets første og eneste søndag vi er på Gardermoen i år. FCN sessongavslutning for deg som vil kjøre, se, preike eller bare kombinere av fritt valg. Kommer til å gjøre noe nytt i år som du ikke vil gå glipp av.

Sesongavslutning. Degernes, okt/2023 - Erik's MicroCars

October 01, 2023 @ 12:00 PM

SESONGAVSLUTNING Ta turen innom Motormuseet i Degernes, Siste mulighet denne seongen for å se de rareste små kjøretøy fra 50-60tallet, Messerschmitt, BMW Isetta, Heinkel, Velorex, Goggomobil osv.

Velkommen til et hyggelig besøk. Du kan også besøke FUGLEGÅRDEN vår, med ca.100 tropiske fugler, + rasehøns, vaktler, ender og påfugler

Åpent fra kl. 12 Gratis adgang, og denne gangen: gratis servering! Haldenveien 1516 Degernes i Rakkestad

Medlemsmøte på fransk Tyrigrava, okt/2023 - Norsk Veteranvogn Klubb

October 02, 2023 @ 7:00 PM

Gamle Mossevei 55, Svartskog, Norge

Fransk aften - Klubber med tilknytning til franske merker presenterer sin klubb.

Amcar-treff på P-plassen Tyrigrava. Oppegård, okt/2023 - Villa Sandvigen

October 03, 2023 @ 5:00 PM

Alle Amcars, merker og årganger ønskes velkommen. Salg av grillmat, vafler og passende drikke. Værforbehold: Sjekk på Facebooksiden før du drar dit

MC-treff på P-plassen Tyrigrava. Oppegård, okt/2023 - Villa Sandvigen

October 04, 2023 @ 5:00 PM

Alle slags MCer, merker og årganger ønskes velkommen. Salg av grillmat, vafler og passende drikke. Værforbehold: Sjekk på Facebooksiden før du drar dit.

Cars & Coffee på Eight Amcar Club. Sørum, okt/2023 - Truls Olsen og Eight Amcars Club

October 04, 2023 @ 6:00 PM

Asakveien 11, Sørum, Norge

Onsdagskveldene med Cars & Coffee på Eight Amcar Club på Knatten er i gang. Varme sommerkvelder er på vei! 🙂

Og vi ønsker velkommen til nok en kveld med herlige biler, MC, motorprat og god servering. Dineren har åpent allerede fra klokka 11 på dagen og så lenge det er folk som vil ha mat.

Kafeen i EAC sitt klubblokale har åpent fra klokka 18 til 21 med vafler, kaffe, pølser og brus. Ta gjerne med campingstoler, da det ikke er så mange sitteplasser på P-plassen.

Liker du å være tidlig ute så har det flotte bilhistoriske museet åpent fra 11 til 19.

Alt av grom bil og mc er velkomment. Uansett merke! 🙂 Velkommen til en trivelig kveld på EAC i Sørum!

Euro/Japbil-treff på P-plassen Tyrigrava. Oppegård, okt/2023 - Villa Sandvigen

October 05, 2023 @ 5:00 PM

Alle biler, merker og årganger ønskes velkommen. Salg av grillmat, vafler og passende drikke. Værforbehold: Sjekk på Facebooksiden før du drar dit

KULT-filmen i Østre Toten Kulturhus. Skreia, okt/2023 - Yttervika Rock og Amcar Club

October 05, 2023 @ 7:00 PM

Rossgutua 3, 2848 Skreia, Norge

Svenske Dan Nilsson kommer endelig tilbake til Skreia med ny film! Denne gangen vises filmen "KULT i rod och customsverige".

I filmen møter vi en rekke mennesker som har latt seg inspirere av ombygde biler, til de grader at de har viet nesten hele sitt voksne liv til denne formen for kultur. Vi møter bilbyggerne som forteller oss om de ikoniske bilene, hvordan de ble til og hvor de ble av. Er de der fortsatt eller er de skrotet? Musikk og bilkultur, hvordan henger det sammen? Dette er spørsmål som filmen forsøker å svare på.

We recommend:

Events