Motorhobby

Våre samarbeidspartnere

Amcar
NMCU
LMK

Venue (3670)

Public property (1033), Sports arena (341), Private property (310), Commercial property (2160), Collection (31), Museum (80)

Event location (2538)

Nationwide (5), Agder (158), Innlandet (452), Møre og Romsdal (147), Nordland (167), Oslo (132), Rogaland (208), Troms og Finnmark (95), Trøndelag (270), Vestfold og Telemark (263), Vestland (232), Viken (412)

Søk Kulturminnefondet om støtte til ditt rullende prosjekt!

January 01, 2021 @ 12:00 AM

Kulturminnefondet har en egen støtteordning for private eiere av alle typer bevegelige kulturminner. Dette kan være både motoriserte og ikkemotoriserte farkoster.
Bevegelige og rullende kulturminner omfatter et bredt spekter av type, alder, historikk og bruk. Følgende forutsetninger settes til søknader til ordningen:
  • Del av kulturmiljø hvor objektet er en verdifull del av helheten
  • Allmenn tilgjengelighet og verdi i en større samfunnsforståelse
  • Alder, sjeldenhet og norsk brukshistorie
  • Opprinnelig bruk og planlagt ny bruk

Alle søknader får en samlet faglig vurdering basert på de tiltak det søkes om, framdriftsplan og framtidig bruk.
Merk:
  • Du kan søke så lenge prosjektet skjer i privat regi, uavhengig av om søker er en privatperson eller firma
  • Det anbefales å dele opp store prosjekter, f.eks. å søke støtte til restaurering av motor først, karosseri deretter, osv.
  • Det kreves minimum 30% egeninnsats for å motta støtte
  • Støtten utbetales når sluttrapport er levert og godkjent

PS:
Entusiaster i Loppa kommune oppfordres spesielt til å søke, i det dette er eneste kommune i Norge som ikke har fått tilskudd

Golden Train gjennom Romsdalen. Åndalsnes, apr-sep/2024 - The golden train

April 09, 2024 @ 9:55 AM

Bli med Golden Train på en uforglemmelig reise langs Raumabanen! 🤩 🚂 Len deg tilbake i togsetet, nyt utsikten, og lytt til den spennende historien slik den utspilte seg i Romsdalen under andre verdenskrig.

Daglige avganger fra Åndalsnes Togstasjon

På seilturer med Christian Radich i 2024 - Stiftelsen Christian Radich

May 08, 2024 @ 12:00 AM

View all dates for this event

BLI MED PÅ REISEN http://www.christianradich.no/seanorway2024/ Turnavn Start Slutt Destinasjoner VÅRSEILAS TIL SKAGEN, 2024 08 mai 12 mai Oslo - Skagen - Oslo

SØRLANDSKYSTEN FRA OSLO TIL STAVANGER 19 juni 23 juni Oslo - Stavanger SHETLANDSTOKT 23 juni 30 juni Stavanger - Shetland - Bergen

VESTLANDSKYSTEN NORDOVER 01 juli 04 juli Bergen - Kristiansund HELGELANDSKYSTEN 04 juli 07 juli Kristiansund - Bodø

OPPLEV LOFOTEN 22 juli 25 juli Bodø-Bodø HELGELANDSKYSTEN SØROVER 25 juli 28 juli Bodø- Kristiansund VESTLANDSKYSTEN SØROVER 28 juli 31 juli Kristiansund - Bergen

Vi lover deg ikke bare en reise, men en opplevelse der vi er ett med naturen. Christian Radich's Sea Norway 2024 er tilbake, og for å være blant de første som får eksklusiv informasjon om de åtte planlagte turene, meld deg på nyhetsbrevet vårt nå! Sea Norway har rørt hjertene til de som har delt denne reisen med oss, og på grunn av den overveldende responsen kommer Sea Norway 2024 tilbake!

Vårt dedikerte team jobber hardt for å planlegge flere fantastiske turer, og nyhetsbrevet vårt gir deg muligheten til å få mer innsikt. Ikke gå glipp av sjansen til å bli med på denne ekstraordinære seilasen. Registrer deg nå og vær med på å skape minner for livet. Havet venter, og Sea Norway 2024 med Christian Radich vil være reisen som skiller seg ut fra det vanlige.

Som å reise i gamle dager - Rundtur rundt Bergen, mai/2024 - Stiftelsen DS Stord 1

May 20, 2024 @ 10:00 AM

View all dates for this event
Holbergskaien, 5004 Bergen, Norge
Skoltegrunnskaien 1, Bergen, Norge

20. mai går 2. pinsedagsturen til Lyngheisenteret. 15. juni går Torgdagsturen fra Brattholmen/Skaganeset til Bergen 19. juni går turen i Byfjorden langs land. Guided tur med Jo Gjerstad 21. juni spiller Småradarene fra Osterøy på toradere på Byfjorden 08. august blir det blues cruise med Dag Bergesens Bluespack 15. august blir det jazz cruise med Fredriksberg Jazzensemble

Flerdags bussturer i Nord-Norge, juni juli aug/2024 - Kystriksveien Reiseliv AS og Book Central Norway AS

June 10, 2024 @ 9:00 AM

Om du har spørsmål til turen eller har spesielle behov kan du kontakte oss på telefon 74 40 17 17 eller 916 64 207 (Daglig leder Frode Lindberg).

Demonstrasjon av ulike kjøretøy og annet. Hunderfossen, juni/aug/2024 - Norsk Vegmuseum

June 15, 2024 @ 10:00 AM

Hunderfoss vei 757, 2625 Fåberg, Norge

Velkommen til fine sommerdager på Norsk vegmuseum! Sjekk vår sommerprogram www.vegmuseum.no og kom på besøk!

Opplev store maskiner, tøffe kjøretøy og interessante vegmiljøer hos oss. Foruten våre faste utstillinger er det aktiviteter og opplevelser gjennom hele sommeren.

Norsk vegmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum er åpne kl. 10.00–17.00 hver dag. Norsk fjellsprengningsmuseum, Blindheimsvik landhandel, Mobilstasjonen og Høydalsmo vegstasjon er åpne kl. 11.00–17.00 hver dag.

Diplom-Is kiosken er åpen på finværsdager kl. 11.30–16.00. Museumsparken er åpen hele døgnet.​

GRATIS INNGANG (parkering koster 69,-/dag)

Tør du utfordre kioskbetjenten eller bensinstasjonbetjent i å "Kaste på stikka"?! En flott premie til en vinner hver dag!

Besøk Diplom-Is kiosken fra 1960-tallet. Kiosken vil være betjent gjennom sommeren (15.juni-15.august, unntatt dager med dårlig vær) med salg av is, brus og kaffe, og kiosken får også et rikt utvalg av tidsriktige leker og uteaktiviteter som fritt kan benyttes av barn i alle aldere.

Rekecruise med slusing med "Elvekongen". Årnes brygge, juni/2024 - Elvekongen AS

June 23, 2024 @ 6:00 PM

View all dates for this event

Hyggetur med Elvekongen, hvor vi kjører oppover Glomma og Vorma. Salg av kaffe, mineralvann og nystekte vafler i kiosken ombord.

Kontakt: +47 472 80 122

ELVEKONGEN er en trivelig charterbåt for både ruteturer og charterturer på Glomma og Vorma med utgangspunkt på Årnes brygge.

Gammelt kulturlandskapet og den spesielle stemningen på vannet setter rammen for opplevelser du sent vil glemme. Naturen kommer nær og på en måte du sjelden ser.

HYGGELIG SELSKAPSLOKALE PÅ VANNET! Elvekongen kan leies av foreninger, organisasjoner, bedrifter og andre, samt for alle festlige anledninger som bursdager, konfirmasjoner, brylluper og lignende. Les mer på elvekongen.no/chartertur/

http://elvekongen.no/rutetur

Ruud Vintage Garage til salgs. Grip sjansen. Rud, juli/2024 - Kontakt Bård Risan

June 28, 2024 @ 12:00 AM

2024 er året for de store avgjørelsene. Jeg runder 60 om en måned og tenker på at ønske om å ta mer vare på egen helse, familien og vennene veier så tungt at ” babyen “ min legges ut for salg. Dette er j….. trist og river i hjertet, men 11 års knallhard jobbing setter såpass store spor at det nå får være bra !

Pris avtaler vi på telefon/ pm.

RVG Salg 24 Du er muligens en av svært mange i landet som har hørt - eller lest om Rud Vintage Garage. Godt mulig du er du en av de ca som har kjøpt en av de mange hundre klassiske bilene vi har hatt ute på markedet.

Tipper hvertfall du er en av de snart 12000 følgerne vi har på Facebook siden vår. Rud Vintage Garage har vært omtalt i store medier som God Morgen Norge på TV2, Nrk nyhetene og Østlandssendingen, i Nrk radio, og i Garasjen med Asgeir på Auto Motor Sport tv. samt i VG Helg, Dagbladet, Dagsavisen, Finansavisen, Motor, E24, Aftenposten , Bladet Bil eller Bilklassikere.

Link til noen av disse finner du her: https://sites.google.com/view/rudvintage/medieomtaler

Uansett selvskryt, vi HAR virkelig lykkes med å sette solide dekkavtrykk som en av landets fremste sted for handel av - og kunnskap om vintagebiler. Enda mer fornøyde er vi over at både kjøpere, selgere,kommisjonskunder og de som har fulgt oss har vært så fornøyde og bare kommet med positiv feedback. DET gjør meg ufattelig stolt !!!

Kanskje er det nettopp DU som sitter der med ett brennende ønske om å drive eget og har lyst til å overta rattet på RVG etter MEG Etter drøye 10 år som daglig leder av Rud Vintage Garage velger jeg å lytte til kroppens alarmsignaler å avslutte min del av reisen med Rud Vintage Garage as i løpet av 2024 Det har vært en fantastisk reise jeg la ut på i 2013 - en som jeg aldri ville vært foruten. Mange høydepunkter, opplevelser, nye relasjoner og gleder, men også endel små og store utfordringer- slik livet vel er.

Jeg nevnte kroppen’s alarmklokker, og i mitt tilfelle er det to ” skarpe “ alarmer siste 3 årene ( nå sist ett hjerteinfarkt Mars 2021) samt hensynet til, og bortprioritering av familien og venner som gjør at jeg selv velger å si takk for reisen med firmaet som jeg har vært så glad i

Før portene stenges tenkte jeg å spørre om DU kunne tenkt deg å overta mitt hjertebarn å sitte bak spakene for å videreutvikle en av landets aller mest kjente og velrenommerte firmaer for omsetning av veteranbiler!? Brenner du like mye for denne jobben, og dette miljøet som jeg gjør bør du lese videre. Etter mange år med drømmer og planlegging startet innehaver og daglig leder Bård Risan opp Rud Vintage Garage AS Februar 2013.

Rundt 30 år med oppbygd kunnskap måtte settes i system og prøves ut. Bedre å gjøre det enn å angre på at man aldri prøvde ble mottoet . Strategien var allerede godt modnet gjennom år med ideer på hvordan ett slikt sted skulle se ut, og drives.men ikevel ble det gradvis tydelig hvordan Rud Vintage Garage skulle drives- og fremstå.

Landet hadde til da hatt få utsalg i kategorien veteran/youngtimerbiler og vi viste det definitivt var ett marked for dette. Kunnskapen jeg som daglig leder hadde bygget seg opp fra barndommen, via ungdommen, arrangere biltreff, store bekjentkapskretser innen mange bilmiljøer samt administratorroller på diverse bilforum var unik, og kom til sin rett. I grove trekk var de viktige linjene for driften ; godt og variert utvalg, bilmodeller basert på det ” kundene hadde ett forhold til “ , Hyggelig og ærlig kundebehandling, godt og omfattende serviceapparat, og biler av gjennomgående høy kvalitet i varierte prisklasser.

Konsulenter ble rådført angående strategiplaner, og noen gode ideer til markedsføring ble tilført- ellers var alt på stell. Tidlig etterstrebet vi å bli godt synlige i de store mediene. Dette er noe vi som jeg nevnte høyere opp virkelig lyktes godt med. Det ble også satset målrettet på sosiale medier- noe som også ble en suksess. 6 sider i VG helg ( landets største papirpublilasjon) to opptredener på Nrk i beste sendetid, 20 minutter direkte på TV2 i God Morgen Norge samt reportasjer i alle de største avisene og bilbladene ( inkludert Tyske Auto Bild) forteller vel det meste.

Sosiale medier ble som nevnt en viktig plattform da vår primærkunde er mann 40-70 år ( de dominerer Facebook bla) og fra å selge hver 15 bil via sosiale plattformer, selges i dag 1 av 4 der- ett formidabelt og verdifullt verktøy. Daglig leder brukte Facebook svært aktivt i oppstarten for å bygge opp dagens følgerantall som er imponerende 11000. Vi bruker også Instagram aktivt, og har en oppegående webside. Vi har 5,0 av 5,0 i rating på Facebook, bedre kan det ikke bli- og det er vi stolt av !! Det har blitt omsatt ca 450 biler gjennom oss siden oppstart, fordelt på ca 60 prosent egne biler, og 40 prosent kommisjon. En fin prosentfordeling har vi erfart.

Potensiale for å øke antallet solgte biler kunne vært betydelig høyere med ett større ansattapparat samt mer egenkapital på plass. Med riktige bilmodeller i Rud Vintage Garage tilstand ( vi har ett svært godt rykte i markedet) vil markedet være mye større, og marginalene hyggelige. Så- kunne du tenkt deg å åpne garasjeporten for nye ideer og muligheter, og ta plass i førersete på Rud Vintage Garage så har du sjansen NÅ !! Daglig leder vil selvfølgelig bidra med sin kunnskap og erfaring i en overgangsperiode til det går på skinner.

Driften av Rud Vintage Garage avsluttes med sorg i hjertet da dette jo er min ” baby “ Til slutt MÅ jeg få takke alle som har støttet meg og vært oppmuntrende HELE veien fra dag 1. Selvfølgelig familien min som har vært der, bidratt langt langt utover det normale ❤️ En stor takk også til samarbeidspartnere som alltid har vist velvilje .

Til slutt- men ikke minst alle kundene som har gjort det mulig å drive RVG i disse årene ! Jeg tilbyr en eventuell ny eier/ driver å være med i prosessen ved overtagelse noen uker. Planlagt avslutning er 9/2024. 454 50 219 post@rudvintagegarage.no.

Tur med Rjukanbanen og M/F Storegut Mæl, juni/aug/2024 - Norsk Industriarbeider Museum - Rjukanbanen

June 29, 2024 @ 11:00 AM

M/F Storegut, Miland, Norge
Mæl jernbanestasjon, Miland, Norge
Rjukan jernbanestasjon, Rjukan, Norge

Rjukanbanen – rutetider tog Hver lørdag og søndag 29. Juni – 18. august

Fra Rjukan stasjon 11.00 og 14.00​ Fra Mæl stasjon 12.30 og 15.30​ Togturen tar 45 minutter.

Priser: (Tur-retur med omvisning) Barn 150,- Student 200,- Honnør 200,- Voksen 250-

Barn under 6 år gratis

Mæl stasjon og fergeleie Medbrakt mat og drikke kan nytes på Mæl stasjon. Her er det ikke utsalg. Området er fredet, men ikke sikret. Ta hensyn, vær forsiktig og nyt omgivelsene.

Besøk ombord på D/F Ammonia er mulig i forbindelse med billett og reise med Rjukanbanen.

Besøksadresse Mæl stasjonsområde Håkanesvegen 109 3658 MILAND

Rjukan stasjonsområde Såheimsvegen 26 3660 Rjukan

Kontakt oss Norsk Industriarbeidermuseum Vemork 3660 Rjukan Telefon/Resepsjon: +47 35 09 90 00 E-mail: post@nia.no

Damptog og Westernshow. Krøderen, juni/2024 - Stiftelsen Krøderbanen

June 30, 2024 @ 10:30 AM

View all dates for this event
Krøderfjordveien 440, Krøderen
Ringeriksveien, 3370 Vikersund

Søndag 30. juni er det sesongåpning her hos oss🚂 Det blir også avduking av leketog i stasjonsparken kl.14.00. Vi ønsker alle velkomne

Alle søndager fra og med 30. juni til og med 4. august kan du kombinere turen på Krøderbanen med et westernshow i "Deadwood City" på Kløftefoss. Bli med på en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og historiske trevogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen. Billetter må kjøpes på forhånd.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden.

På Vikersund stasjon er det åpen kiosk før togavgangene, med bl.a. kaffe, mineralvann og is. Det tilbys også et utvalg av suvenirer.

For rutetider, billettpriser osv. klikk her: https://kroderbanen.no

Heritage Tours med DS Stord 1. Bergen, mai/aug/2024 - Stiftelsen DS Stord 1

June 30, 2024 @ 11:00 AM

View all dates for this event
Holbergskaien, 5004 Bergen, Norge
Skoltegrunnskaien 1, Bergen, Norge

"Som å reise i gamle dager.." - Bergen Heritage Tour. Rundreisen går følgende søndager i sesongen 2024: 30. juni, 7. og 28. juli, 11.,18., og 25. august.

Skaun Motorsenter er på gang, Skaun, juli/sep/2024 - Skaun Motorsenter og MK Trondhjem

July 01, 2024 @ 12:00 AM

Skaun Motorsenter og MK Trondhjem søkte i fjor høst om midler fra Bufdir (Barne-, ungdoms -og familiedirektoratet) til prosjektene «Inkluderende Motorsport i Skaun» og «Utstyrssentral til Inkluderene motorsport i Skaun» Bufdir har innvilget tilskudd til begge prosjektene og tildelt Skaun Motorsenter/MK Trondhjem 660.000, - kroner til disse prosjektene, fordelt over de neste 3 årene!

Dette er fantastiske nyheter og vi gleder oss til å komme i gang med dette, og etter hvert tilby barn/ungdom muligheten til å komme i Skaun Motorsenter og prøve motorsport, sier daglig leder i SMS Tore Dahle og Leder i MK Trondhjem Jørgen Bye. Det jobbes for tiden iherdig i motorsenteret for å ferdigstille Byggetrinn 1. En del oppgaver er satt på vent i påvente av politisk behandling av «søknad om utvidet bankgaranti og investeringstilskudd», noe som er nødvendig for å ferdigstille byggetrinn 1.

Vi har registrert at det siste tiden har vært skrevet en del om bygging av klubbhus i Skaun og framstilt det slik at det er årsaken til økte kostnader og behov for ekstra finansiering for å komme i mål med byggingen. Det er vel en lite nyansert framstilling av «kostnads-sprekken». På bakgrunn av det økonomiske bildet i verden, økte kostnader og økte renter har byggesum for senteret totalt sett økt noe i forhold til budsjettet som ble satt opp for noen år siden. En langvarig og byråkratisk prosess har også gjort at vi ikke har kommet i drift enda og vi har i praksis tapt store inntekter på bakgrunn av dette.

Til tross for dette så er det her i ferd med å bygges et Idrettsanlegg og Motorsenter helt på høyde med det beste i Nord-Europa, og veldig veldig mye!! av dette er gjort på dugnad! Vi håper politikerne nå ser hva som er i ferd med å bygges i Skaun Motorsenter, og hva dette tilbudet kan gjøre for barn, ungdom og voksne i kommunene som er tilsluttet det interkommunale senteret i årene som kommer. Et enstemmig Bystyre i Trondheim har i hvert fall gjort det, og vedtok 12/6 å støtte innstillingen fra kommunedirektøren.

Neste ukes kommunestyremøter i Skaun og Orkland, og vedtak som blir gjort der, vil være avgjørende for om vi får ferdigstilt Byggetrinn 1 og kommer i gang med både idrettsaktivitet og disse Bufdir-prosjektene. Trondheimsfjord Folkehøgskole har nylig ansatt lærer for den nye linja "Motorsport" som startes opp til høsten. Her vil Skaun Motorsenter være et sentralt punkt og mye av deres aktivitet vil foregå i motorsenteret.

Skaun Motorsenter har et mål om å være et flerbrukssenter og vi håper vi kan få til mye aktivitet som kan fenge barn, ungdom og voksne som mangler tilbud i kommunen i årene som kommer. I tillegg vil det også arrangeres flere idrettsarrangement og motorsportarrangement i årene som kommer. 3/4 august i år er planen å arrangere NM i Motocross hvor det skal kåres 6 norgesmestre og deles ut 2 kongepokaler.

Søknader for NM i 2025/2026 er også sendt inn. Vi ble i fjor også forespurt, og var i møter med FIM (det internasjonale motorsykkelforbundet), om å arrangere Europamesterskap for lag i Motocross. Dette takket vi høflig nei til på bakgrunn av at senteret ikke var ferdigstilt, men vi jobber fortsatt med det langsiktige målet om et internasjonalt Motocross-arrangement i Skaun Motorsenter, som allerede har fanget stor interesse ut over Norges grenser.

Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang og skape idrettsglede, aktivitet og et nytt og spennende tilbud til både Skaun kommune, Trøndelagsregionen og forsåvidt hele Norge da det finnes få slike anlegg på nasjonalt plan.

Vi ønsker artist/musikk forslag til Motorfestival Stryn 2025 - Motorfestival Stryn

July 01, 2024 @ 5:00 PM

Per Bolstad Plass, Stryn, Norge

SOMMERKONKURRANSE! Vi ønsker artist/musikk forslag til Motorfestival Stryn 2025. Kommenter med ditt forslag under. Vi trekker ut 3 stk. vinnere som får gratis billett til konserten fra forslag som blir brukt!

(Dette avhenger selvfølgelig at det er gjennomførbart) Trekning: medio september 2024

Cars & Coffee på Eight Amcar Club. Sørum, juli/2024 - Truls Olsen og Eight Amcars Club

July 03, 2024 @ 6:00 PM

View all dates for this event
Asakveien 11, Sørum, Norge

Velkommen til Cars & Coffee på trivelige Eight Amcar Club i Sørum. 🙂 Diner og museum er åpent fra 11.00. Klubbkafeen åpner senest klokka 18.00.

Togtur med Thamshavnsbanen. Løkken Verk, aug/2024 - Thamshavnsbanen - Orkla Industrimuseum

July 04, 2024 @ 11:45 AM

View all dates for this event
Neråkervegen 13, 7327 Svorkmo

Hei. Ja, Thamshavnbanen kjører rutetog torsdag, lørdag og søndag i sommer. Rutetider og billettkjøp på www.oi.no. Bergmannskroa har åpent.

Rutetog på Thamshavnbanen i sesongen 2024. Billetter kjøpes på nettsidene våre på linken under eller på Løkken og Svorkmo stasjoner. Billetter kjøpt på nett forevises i billettluke på stasjonen og byttes i reisebevis for tog.

Rutetogene går mellom Løkken og Svorkmo stasjoner. Vi ber om at hunder ikke medbringes på tog.

Kjøp enkeltbilletter - velg retning i linkene under Kjøp billett til Thamshavnbanen

Bli med på en togreise gjennom variert landskap. bratte utforkjøringer og krappe kurver, langs fiskeelva Orkla, gjennom skog og jordbruksområder til tett bebyggelse. Stine Aasløkk / Orkla Industrimuseum

Priser rutetog Billetter til rutetog kan forhåndskjøpes på våre nettsider. Voksen: 130,- Honnør: 110,- Student: 110,- Barn under 16 år går gratis i følge med voksen. Dersom du bruker frikort må du likevel reservere plass.

Tillegg for 1. klasse : 50,- pr pers.

Togtur med Thamshavnsbanen. Løkken Verk, juli/2024 - Thamshavnsbanen - Orkla Industrimuseum

July 04, 2024 @ 11:45 AM

View all dates for this event
Neråkervegen 13, 7327 Svorkmo

Hei. Ja, Thamshavnbanen kjører rutetog torsdag, lørdag og søndag i sommer. Rutetider og billettkjøp på www.oi.no. Bergmannskroa har åpent.

Rutetog på Thamshavnbanen i sesongen 2024. Billetter kjøpes på nettsidene våre på linken under eller på Løkken og Svorkmo stasjoner. Billetter kjøpt på nett forevises i billettluke på stasjonen og byttes i reisebevis for tog.

Rutetogene går mellom Løkken og Svorkmo stasjoner. Vi ber om at hunder ikke medbringes på tog.

Kjøp enkeltbilletter - velg retning i linkene under Kjøp billett til Thamshavnbanen

Bli med på en togreise gjennom variert landskap. bratte utforkjøringer og krappe kurver, langs fiskeelva Orkla, gjennom skog og jordbruksområder til tett bebyggelse. Stine Aasløkk / Orkla Industrimuseum

Priser rutetog Billetter til rutetog kan forhåndskjøpes på våre nettsider. Voksen: 130,- Honnør: 110,- Student: 110,- Barn under 16 år går gratis i følge med voksen. Dersom du bruker frikort må du likevel reservere plass.

Tillegg for 1. klasse : 50,- pr pers.

Som å reise i gamle dager - Rundtur rundt Bergen, juli/2024 - Stiftelsen DS Stord 1

July 07, 2024 @ 10:30 AM

View all dates for this event
Holbergskaien, 5004 Bergen, Norge
Skoltegrunnskaien 1, Bergen, Norge
Dette er en spennende rundreise gjennom Bergens sentrale og mer landlige områder ombord i veterandampskipet "Stord I", veterandamptoget "Gamle Vossebanen" og veteranbusser. Om reisen: Rundreisen tar ca. 5 1/2 timer og går i to retninger og hver har har tre etapper ( 1-3): Nordgående retning: (1) "Stord I": Bergen/Holbersgskaien - Garnes kai (2,5 timer). (2) Gamle Vossebanen: Garnes stasjon - Midttun stasjon (50 min.). (3) Veteranbuss: Midttun stasjon - Bergen/Holbergskaien (45 min.) Sørgående retning: (1) Veteranbuss: Bergen/Holbergskaien - Midttun stasjon (45 min.). (2) Gamle Vossebanen: Midttun - Garnes stasjon (50 min.). (3) "Stord I" : Garnes stasjon/kai - Bergen/Holbergsaien (2,5 timer). Valg av billett bestemmer reiseretningen. Men for begge altenativene er startpunktet Bergen/Holbergskaien og det er også her rundtreisen avsluttes. Det er mulig å reise deler av rundreisen. Billetter til deldistanser kjøpes ved påstigning så langt det er ledige plasser. Om skip, tog og buss: Dampskipet «Stord I» ble bygget for Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) ved Laxevaag Maskin & Jernskipsbyggeri i 1913, og skipet gikk i rute for rederiet fram til 1969. Skipet ble restaurert mellom 1981 og 2013. Om bord i D/S Stord I serveres betasuppe, svele, vafler, kaffe, te, mineralvann, øl og vin. Gamle Vossebanen har hovedstasjon på Garnes og reiseruten har opphold på Garnes stasjon for å gi passasjerene anledning til å se stasjonen slik den var og betrakte damplokomotivet fra 1913. Damplokomotivet 255 av type18 C ble levert fra Hamar Jernstøberi i 1913 til Eidsvold-Ottabanen. Loket gikk i tjeneste for NSB i flere distrikt fram til det ble utrangert i 1969.Loket ble restaurert mellom 1981 og 1992. Toget har spisevogn og forhåndsbestilling gjøres her: https://njk.no/opplevelser/spisevogn/spisevognbestilling NB! Melding fra Gamle Vossebanen: Pga. uforutsette hendelser klarer vi dessverre ikke å kjøre damplokomotiv på rundreisen i 2024. Det vil bli benyttet skiftelokomotiv og motorvognsett med diesel kraft. Bussen er en Scania Vabis levert til Bergen Hardanger Billag i 1962. Bussen gikk i trafikk i Bergensområdet og samkjørte med Vossebanen. Mer informasjon på nettet: Orienter deg om Dampskipet Stord I på linken: www.stord1.no Orienter deg om Gamle Vossebanen på linken: www.njk.no/om-gamle-vossebanen og Orienter deg om veteranbussene: www.facebook.com/HordalandVeteranbussStiftelse/ Les mer om turen på Bergen Reiselivs sider/Visit Bergen: https://www.visitbergen.com/.../bergen-heritage-tour... Read about the tour on Visit Bergen: https://en.visitbergen.com/.../bergen-heritage-tour-p3897513 Information & Booking: Bergen Tourist Information and stord1.ticketco.no and www.stord1.no. ............................................ Betalte billetter refunderes ikke. Ved kansellering av tur refunderes betalte billetter. Møt i god tid - ombordstigning på båt og tog en halvtime før avgang. Hvor er Holbergskaien, Skur 14, Bergen? Med utgangspunkt i Mureporten på Østre Murallmenning, følg C. Sundtsgate mot Nordnes, etter ca. 300 - 400 meter følger Skur 14 på Holbergskaien på høyre hånd.

Tog, båt og eventyr. Vikersund, juli/aug/2024 - Stiftelsen Krøderbanen

July 07, 2024 @ 10:30 AM

View all dates for this event
Krøderfjordveien 440, Krøderen
Fv191 2610, 3535 Krøderen, Norge

Søndagene 7. juli, 14. juli, 18. august og 25. august arrangerer Krøderbanen den populære rundturen ”Tog, båt og eventyr” til eventyrmuseet Villa Fridheim. Reisen inkluderer damptog og en flott båttur på innsjøen Krøderen. Returen går med veteranbuss. Turen kjøpes på forhånd som én pakke, med eller uten middag, og den kan startes enten på Vikersund eller Krøderen.

Bli med på en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og historiske trevogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden.

På Vikersund stasjon er det åpen kiosk før togavgangene, med bl.a. kaffe, mineralvann og is. Det tilbys også et utvalg av suvenirer.

Se arrangements nettside https://njk.no/sesongprogram/tog-bat-og-eventyr

We recommend:

Events